Scapă David Popovici de un rival? De ce nu vrea rusul Kolesnikov să participe la Jocurile Olimpice

Miercuri, 27 Decembrie 2023, ora 13:49
1556 citiri
Scapă David Popovici de un rival? De ce nu vrea rusul Kolesnikov să participe la Jocurile Olimpice
Kliment Kolesnikov

Dublu medaliat olimpic la Tokyo (argint la 100 m spate, bronz la 100 m liber), Kliment Kolesnikov, în vârstă de 23 de ani, a anunţat că nu va participa la JO de la Paris, considerând "inacceptabile" condiţiile impuse sportivilor ruşi de către CIO, relatează AFP.

"În prezent, în condiţiile actuale, pentru mine este inacceptabil" să particip la Jocurile Olimpice din 2024, a declarat Kliment Kolesnikov într-un interviu acordat AFP în marja recentelor competiţii de înot de la Sankt Petersburg.

O perioadă deţinător al recordului mondial la 50 m spate (24'' în 2018, 23''80 în 2021), înainte ca americanul Hunter Armstrong să îl doboare (23''71 în 2022), înotătorul rus, încoronat campion european la 100 m în 2021 la Budapesta, la vârsta de 20 de ani, spune că "visul unei medalii de aur olimpice rămâne". "Dar nu sunt trist pentru că nu pot merge".

"Dacă vreodată condiţiile (ale CIO) se vor schimba...".

La începutul lunii decembrie, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a autorizat sportivii ruşi şi belaruşi să participe la Jocurile de la Paris (26 iulie-11 august) cu condiţia să concureze sub drapel neutru, să nu participe la probe pe echipe, să nu susţină în mod activ ofensiva rusă din Ucraina şi să fi reuşit baremul de calificare. Până în prezent, doar 11 dintre ei au făcut acest lucru, opt ruşi şi trei belaruşi, faţă de aproximativ şaizeci de ucraineni, potrivit CIO.

"Dar dacă vreodată condiţiile (ale CIO) se vor schimba" şi autorităţile ruse vor decide că "în numele Patriei, trebuie să mergem şi să câştigăm medalii pentru ţara noastră, bineînţeles că voi merge", a adăugat Kolesnikov.

Quarterly Report - Editia 4

Tripla campioană olimpică la gimnastică s-a retras și ratează JO 2024
Tripla campioană olimpică la gimnastică s-a retras și ratează JO 2024
Tripla medaliată cu aur la gimnastică la Jocurile Olimpice, Gabby Douglas, nu va participa la Campionatele SUA, care vor avea loc în perioada 30 mai - 2 iunie la Fort Worth, Texas, relatează...
Cursă fabuloasă pentru David Popovici. Românul l-a învins pe campionul mondial, cu un timp fantastic
Cursă fabuloasă pentru David Popovici. Românul l-a învins pe campionul mondial, cu un timp fantastic
Înotătorul român David Popovici (19 ani) participă în aceste zile la competiția Mare Nostrum de la Barcelona, unde a reușit în prima zi o performanță excepțională. David Popovici...
#jocurile olimpice, #Kliment Kolesnikov, #Paris 2024 , #stiri Olimpiada