Un furt colosal la Paris: șeful unei delegații olimpice, deposedat de bunuri de 600.000 de euro

Miercuri, 01 Noiembrie 2023, ora 22:43
2371 citiri
Un furt colosal la Paris: șeful unei delegații olimpice, deposedat de bunuri de 600.000 de euro
Drapelul olimpic

Trei bărbaţi au fost arestaţi săptămâna trecută în legătură cu furtul, în regiunea pariziană, a unei genţi aparţinând şefului delegaţiei olimpice mongole, care se afla la Paris pentru a pregăti Jocurile Olimpice din 2024, cu un conţinut estimat la 600.000 de euro, informează AFP, citând surse poliţieneşti şi de la Parchetul din Bobigny (Seine-Saint-Denis).

În dimineaţa zilei de 11 octombrie, membrul Comitetului Internaţional Olimpic şi soţia sa, care veniseră în Franţa pentru a participa la o reuniune a comitetului de securitate în vederea pregătirii Jocurilor Olimpice, mergeau de la aeroportul Roissy la hotelul lor, când au fost jefuiţi în tunelul Landy din Saint-Denis, în apropiere de Stade de France, potrivit parchetului.

Un scuter cu două persoane la bord, potrivit unei surse din poliţie, s-a apropiat de maşină. Unul dintre hoţi a spart un geam şi a sustras de pe bancheta din spate o geantă care conţinea bijuterii de valoare.

Prejudiciul declarat de cuplul mongol s-a ridicat la 570.000 de euro, inclusiv doi cercei din aur şi diamante în valoare de 165.000 de euro fiecare, potrivit procurorului. Potrivit site-ului CIO, victima conduce mai multe companii mari în Mongolia.

Poliţiştii însărcinaţi cu ancheta au arestat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani, la domiciliul lor din Saint-Denis, la 25 octombrie.

"Este vorba de o echipă care le repera (pe victimele bogate) la Roissy şi transmite mesajul unui scuter care urmăreşte maşina. Aceasta intervine în momentul cel mai propice, când maşina este încetinită pe o bandă de circulaţie", a declarat pentru AFP Parchetul din Bobigny.

Anchetatorii au făcut legătura între furtul de bijuterii şi articole din piele de la doi călători saudiţi şi aceeaşi echipă, folosind acelaşi mod de operare, pe 2 octombrie, pentru un prejudiciu estimat la 50.000 de euro.

Bijuteriile nu au fost găsite în timpul percheziţiilor, dar numeroase fotografii ale bijuteriilor au fost descoperite pe telefoanele mobile ale suspecţilor, a precizat sursa din cadrul poliţiei.

Suspecţii au recunoscut doar că au câştigat 6.000 de euro din revânzarea ceasurilor, dar nu au spus nimic despre bijuterii.

Quarterly Report - Editia 4

Un francez s-a calificat pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris
Un francez s-a calificat pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris
Sportivul Felix-Pierre Duchampt va reprezenta pentru a doua oară consecutiv România la întrecerea olimpică de triatlon. Născut în Franţa şi intrat în circuitul mondial pentru România în...
Două halterofile din România s-au calificat la Jocurile Olimpice
Două halterofile din România s-au calificat la Jocurile Olimpice
Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, astfel că acum Team România are 88 de sportivi. Loredana Toma s-a calificat la JO, după ce s-a...
#jocurile olimpice, #Paris 2024, #Mongolia, #seful delegatiei , #stiri din sport