Selecționerul care a dus România la Jocurile Olimpice: ”Nu e vorba de noroc, norocul ţi-l faci singur”

Duminica, 18 Februarie 2024, ora 16:36
3649 citiri
Selecționerul care a dus România la Jocurile Olimpice: ”Nu e vorba de noroc, norocul ţi-l faci singur”
Bogdan Rath

Antrenorul echipei naţionale masculine de polo pe apă a României, Bogdan Rath, a declarat, duminică, pe Aeroportul ''Henri Coandă'', la revenirea de la Campionatul Mondial de la Doha, că nu e vorba despre noroc în privinţa calificării la Jocurile Olimpice de la Paris, soarta fiind decisă de jucătorii săi.

"E o calificare mare pentru un întreg sportul românesc, dar şi pentru polo. Am spus şi înainte de a pleca la Mondial că exista o şansă pe care am fructificat-o. Au existat apoi aceste discuţii cu Africa de Sud şi suntem în grafic. Nu e vorba de noroc, norocul ţi-l faci singur. Nu ştiu dacă aveam noroc dacă nu ne găseam acolo pe poziţia aceea sau nu ştiu dacă aveam noroc dacă nu ne calificam la aceste Mondiale, unde nu prea mulţi credeau că ne vom califica", a declarat Rath.

Tehnicianul a afirmat că grupa din care România va face parte la turneul olimpic este una infernală, dar în acelaşi timp nu ai cum să ocoleşti adversarii redutabili la competiţiile de anvergură: "Grupa de la Jocurile Olimpice este infernală, bineînţeles, dar şi la Europene, şi la Mondiale nu ai cum să întâlneşti adversari slabi. Noi cerem divinităţii atât cât poate să ne dea, în rest trebuie să muncim pentru ceea ce avem".

Bogdan Rath a precizat că pentru a creşte în valoare echipa naţională de polo a României va trebuie să continue să participe la turnee internaţionale puternice.

"Prezenţa la Jocurile Olimpice nu se compară cu nimic. Eu sunt un norocos pentru că am mai fost la Jocurile Olimpice şi sunt bucuros că şi ei vor vedea ce înseamnă şi vor gusta acest eveniment. Dar în niciun caz nu se va merge în excursie acolo, nu este o destinaţie şi atât. Acum trebuie să vedem ce facem, trebuie să întreţinem această permanenţă în elita mondială şi în circuitul acesta european şi mondial, trebuie să stăm cât mai mult acolo pentru că de acolo vin toate", a adăugat Bogdan Rath.

Naţionala masculină de polo pe apă a României, care s-a clasat pe locul 10 la Campionatul Mondial de la Doha, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce formaţia Africii de Sud a decis să nu participe la competiţie.

Astfel, echipa naţională de polo a României a fost prima echipă eligibilă la calificare după cele 4 locuri oferite prin regulament şi revine la Jocurile Olimpice după 12 ani, după Londra 2012.

Polo este singurul joc de echipă care s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024 pentru Team Romania.

Tricolorii şi-au aflat şi adversarele din turneul olimpic, urmând să evolueze în Grupa A, alături de Croaţia, Italia, Grecia, Statele Unite ale Americii şi Muntenegru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Calificare spectaculoasă pentru Ungaria la JO 2024, după o victorie la 38 de goluri diferență
Calificare spectaculoasă pentru Ungaria la JO 2024, după o victorie la 38 de goluri diferență
Selecţionatele feminine de handbal ale Ungariei, Suediei, Germaniei şi Sloveniei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Spania şi Olanda îşi asiguraseră anterior...
Performanța fantastică a României, care a întors Ucraina de la 0-2 și s-a calificat la turneul final
Performanța fantastică a României, care a întors Ucraina de la 0-2 și s-a calificat la turneul final
Perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian a adus calificarea echipei României la turneul final al Billie Jean King Cup, impunându-se în ultimul meci al întâlnirii cu Ucraina de la Fernandina...
#jocurile olimpice, #polo, #Romania, #calificare , #stiri din sport