Ungaria revine la Jocurile Olimpice după 12 ani. Toate echipele calificate

Luni, 18 Martie 2024, ora 12:46
3498 citiri
Ungaria revine la Jocurile Olimpice după 12 ani. Toate echipele calificate
Ungaria a învins Portugalia în meciul decisiv

Echipele masculine de handbal ale Spaniei, Sloveniei, Croaţiei, Germaniei, Norvegiei şi Ungariei au obţinut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris, la finalul celor trei turnee preolimpice încheiate duminică la Granollers (Spania), Hanovra (Germania) şi Tatabanya (Ungaria), transmite AFP.

La Granollers, Spania, medaliată cu bronz la JO de la Tokyo, în 2021, a suferit în faţa Braziliei, în ultimul meci, pe care l-a câştigat cu 28-26, după ce scorul era egal, 26-26, cu trei minute înainte de final.

Ibericii au câştigat grupa cu 6 puncte, urmaţi de Slovenia, cu 4 puncte, după ce a dispus de Bahrain cu 32-26. Brazilia a încheiat pe locul al treilea, cu 2 puncte, iar Bahrainul a completat grupa, fără vreun punct.

La Hanovra, Germania avea nevoie de un egal în faţa Austriei, pe care a învins-o cu 34-31. Austria, care s-a clasat pe locul 8 la începutul anului la EURO 2024, din Germania, spera la prima sa calificare la Jocurile Olimpice.

Croaţia, care şi-a asigurat biletul pentru JO 2024 încă de sâmbătă, a câştigat grupa, după 34-22 cu Algeria.

Croaţia a totalizat 6 puncte, devansând Germania, 4 puncte, Austria, 2 puncte, Algeria, 0 puncte.

La Tatabanya, Norvegia a avut un ultim meci fără emoţii, surclasând Tunisia cu 41-24, în timp ce Ungaria era obligată să învingă Portugalia, lucru reuşit, cu scorul de 30-27. Pivotul Miklos Rosta (CS Dinamo Bucureşti) a înscris 2 goluri pentru Ungaria, care va participa la Jocurile Olimpice pentru prima oară din 2012.

Norvegia a câştigat grupa, cu 6 puncte, fiind urmată de Ungaria, 4 puncte, Portugalia, 2 puncte, Tunisia, 0 puncte.

Cele 12 echipe calificate pentru turneul olimpic de handbal masculin sunt: Franţa, Danemarca, Egipt, Argentina, Japonia, Suedia, Spania, Slovenia, Croaţia, Germania, Norvegia şi Ungaria.

Quarterly Report - Editia 4

S-a mărit numărul românilor calificați la Jocurile Olimpice
S-a mărit numărul românilor calificați la Jocurile Olimpice
Canotorul român Mihai Chiruţă s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de simplu vâsle masculin, marţi, după ce a câştigat Finala A a regatei preolimpice de la Lucerna....
Viktor Orban vrea să revizuiască statutul Ungariei în cadrul NATO. Motivul care stă în spatele declarațiilor
Viktor Orban vrea să revizuiască statutul Ungariei în cadrul NATO. Motivul care stă în spatele declarațiilor
Premierul maghiar Viktor Orban, cunoscut pentru legăturile sale de prietenie cu dictatorul Vladimir Putin, a anunțat că Budapesta a început să lucreze la „revizuirea” statutului de membru...
#jocurile olimpice, #calificare, #Ungaria , #stiri handbal