Americanii nu-l mai vor pe Joe Biden candidat pentru Casa Albă. Rezultatele ultimului exit-poll

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 10:09
5607 citiri
Americanii nu-l mai vor pe Joe Biden candidat pentru Casa Albă. Rezultatele ultimului exit-poll
Joe Biden, președintele SUA FOTO Twitter/ Joe Biden

Mai mult de două treimi dintre alegătorii care au votat marţi pentru candidaţii la Camera Reprezentanţilor nu doresc ca preşedintele Joe Biden să mai candideze pentru un nou mandat în 2024, potrivit rezultatelor unui sondaj la ieşirea de la urne realizat la nivel naţional de Edison Research, relatează CNN.

Mai mult de 7 din 10 alegători independenţi şi aproximativ 9 din 10 alegători republicani au declarat că nu doresc ca Biden să mai fie prezent în campania prezidenţială din 2024. În ceea ce-i priveşte pe alegătorii democraţi, mai puţin de 6 din 10 consideră că el ar trebui să candideze.

Aproape 6 din 10 alegători independenţi au o părere nefavorabilă despre Biden şi aproximativ aceeaşi proporţie dezaprobă activitatea pe care o desfăşoară în calitate de preşedinte.

Doar 1 din 10 alegători democraţi au o părere nefavorabilă despre preşedinte şi ceva mai mulţi dezaprobă prestaţia sa profesională.

În ceea ce-i priveşte pe republicani, părerea lor este aproape unanimă: mai mult de 9 din 10 alegători republicani au o părere nefavorabilă despre Biden şi dezaprobă acţiunile prezidenţiale.

Când vine vorba de fostul preşedinte Donald Trump, două treimi dintre alegătorii independenţi şi mai mult de 9 din 10 alegători democraţi au o părere nefavorabilă despre el. Puţin peste trei sferturi dintre alegătorii republicani au o părere favorabilă.

Alegătorii independenţi reprezintă aproximativ un sfert din electorat, în timp ce alegătorii democraţi sunt aproximativ o treime, iar alegătorii republicani sunt puţin peste o treime din electorat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Preşedintele american Joe Biden a provocat stupoare, joi, 16 aprilie, după ce a povestit despre unchiului său, despre care presupune că a fost devorat de canibali în Noua Guinee în timpul...
Americanii își fac Dream Team pentru Jocurile Olimpice de la Paris
Americanii își fac Dream Team pentru Jocurile Olimpice de la Paris
LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant sunt cele trei mari vedete pe care selecţionata masculină de baschet a Statelor Unite se va baza la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară...
#Joe Biden, #alegeri 2024, #SUA, #americani , #stiri Joe Biden
Comentarii
Poza miticaionica
miticaionica
rank 5
sleepy cel uituc , se va duce in Mexic in loc de casa alba
Poza BaronulRed
BaronulRed
rank 3
N.ai cum ...😀😁😂🤣😃😅! Slava Ucraina ! Slava America !