Biden susține că Autoritatea Palestiniană ar trebui să guverneze Fâşia Gaza şi Cisiordania

Duminica, 19 Noiembrie 2023, ora 13:00
2195 citiri
Biden susține că Autoritatea Palestiniană ar trebui să guverneze Fâşia Gaza şi Cisiordania
Joe Biden, președintele SUA FOTO Facebook/ Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a afirmat sâmbătă că Autoritatea Palestiniană ar trebui să guverneze în cele din urmă Fâşia Gaza şi Cisiordania, după războiul Israel-Hamas, transmite Reuters.

”Pe măsură ce ne străduim pentru pace, Gaza şi Cisiordania ar trebui reunite sub o singură structură de guvernare, în cele din urmă sub o Autoritate Palestiniană revitalizată, în timp ce lucrăm cu toţii către o soluţie cu două state”, a spus Biden într-un articol de opinie din Washington Post.

Preşedintele a arătat că ”Nu trebuie să existe nicio strămutare forţată a palestinienilor din Gaza, nicio reocupare, niciun asediu sau blocaj şi nicio reducere a teritoriului”, a spus Biden.

El a folosit editorialul pentru a încerca să răspundă la întrebarea ce vor Statele Unite pentru Gaza odată ce conflictul se va termina.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a contestat planul lui Biden ca Autoritatea Palestiniană să guverneze Gaza.

”Cred că Autoritatea Palestiniană în forma sa actuală nu este capabilă să accepte responsabilitatea pentru Gaza după ce ne-am luptat şi am făcut toate acestea, pentru a le transmite lor”, a spus el la o conferinţă de presă la Tel Aviv.

Netanyahu a spus anterior că Israelul trebuie să-şi menţină ”responsabilitatea militară generală” în Gaza ”pentru viitorul previzibil”.

Autoritatea Palestiniană conducea atât Cisiordania, cât şi Gaza, dar a fost înlăturată din aceasta din urmă în 2007, după un scurt război civil cu Hamas.

Biden a mai spus că Statele Unite sunt pregătite să emită interzicerea vizelor împotriva ”extremiştilor” care atacă civilii din Cisiordania.

Violenţa coloniştilor israelieni împotriva palestinienilor care trăiesc în Cisiordania ocupată de Israel a crescut de la atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

”Am insistat cu liderii Israelului că violenţa extremistă împotriva palestinienilor din Cisiordania trebuie să înceteze şi că cei care comit violenţa trebuie traşi la răspundere”, a spus Biden.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas l-a îndemnat pe Biden să facă presiuni asupra Israelului pentru a opri violenţa împotriva palestinienilor.

”De asemenea, vă solicit să interveniţi de urgenţă pentru a opri atacurile forţelor israeliene şi terorismul continuu al coloniştilor împotriva poporului nostru din Cisiordania şi Ierusalim, care prefigurează o explozie iminentă”, a spus el într-un discurs special difuzat de Palestine TV.

Cisiordania, care găzduieşte 3 milioane de palestinieni care trăiesc printre mai mult de jumătate de milion de colonişti evrei, fierbe de mai bine de 18 luni, stârnind îngrijorări internaţionale tot mai mari, pe măsură ce violenţa a escaladat după 7 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertizare MAE privind călătoriile în Israel, Palestina, Liban și Iran. Situația de securitate în zonă este incertă
Avertizare MAE privind călătoriile în Israel, Palestina, Liban și Iran. Situația de securitate în zonă este incertă
Călătoriile în Statul Israel, în Palestina, în Republica Islamică Iran și în Republica Libaneză, în contextul evoluţiilor de securitate din regiune, nu sunt recomandate în niciun fel,...
Biden promite să apere Filipinele în cazul unui „atac” în Marea Chinei de Sud. Avertisment pentru China FOTO/VIDEO
Biden promite să apere Filipinele în cazul unui „atac” în Marea Chinei de Sud. Avertisment pentru China FOTO/VIDEO
Preşedintele american, Joe Biden, s-a angajat joi, 11 aprilie, în cursul unui summit fără precedent cu liderii japonez şi filipinez, să apere Filipinele în cazul unui „atac” în Marea...
#Joe Biden, #razboi Fasia Gaza, #Palestina, #Cisiordania , #stiri Joe Biden