Victorie pentru Biden într-un stat american, unde nu a făcut deloc campanie și nici pe buletinele de vot nu a apărut

Miercuri, 24 Ianuarie 2024, ora 11:24
5766 citiri
Victorie pentru Biden într-un stat american, unde nu a făcut deloc campanie și nici pe buletinele de vot nu a apărut
Victorie pentru Biden în New Hampshire Foto: Captură video/X/Next News Network

Joe Biden, președintele Americii a obţinut o victorie în alegerile primare din New Hampshire, în care nu a făcut deloc campanie şi în care numele nu i-a apărut pe buletinele scrutinului de marţi, 23 ianuarie, scrie presa americană.

Locuitorii din Granite State s-au dus în masă la secţiile de votare.

”În pofida absenţei preşedintelui Biden pe buletinele de vot, locuitorii din Granite State s-au dus în masă la secţiile de votare pentru a susţine munca incredibilă a administraţiei Biden-Harris”, anunţă liderul Partidului Democrat în New Hampshire Ray Buckley.

Joe Biden a boicotat alegerile primare democrate din acest stat, din cauza unui conflict cu filiala partidului.

El cerea o schimbare a ordinii statelor care organizează primarele, în contextul în care New Hampshire este - de 123 de ani - ”first-in-the-nation primary”.

Preşedintele democrat pleda ca primul scrutin al primarelor democrate să aibă loc în South Carolina, cu o populaţie mai diversă, ceea ce le-ar fi permis afroamericanilor, mai favorabili lui Joe Biden, să se exprime mai devreme.

Până la urmă, New Hampshire a refuzat să-şi cedeze locul, iar Joe Biden a decis să boicoteze alegerile primare şi să apară pe buletinele de vot pentru prima oară în South Carolina, la 3 februarie.

Partidul Democrat a prevăzut ca alegătorii să scrie pe buletine numele lui Joe Biden - ”write-in” -, deoarece unul dintre contracandidaţi - Marianne Williamson sau Dean Phillips - ar fi putut obţine o victorie.

Joe Biden vrea să se concentreze asupra alegerilor generale din noiembrie, în care urmează să-l înfrunte, mai puţin în cazul vreunei surprize, predecesorul său Donald Trump.

DISCURS PRIVIND AVORTUL ÎNTRERUPT DE SUSŢINĂTORI AI PALESTINIENILOR

Joe Biden, care candidează la al doilea mandat, a fost întrerupt în mai multe rânduri, marţi, de către manifestanţi care şi-au exprimat gălăgios susţinerea faţă de palestinieni în Războiul din Fâşia Gaza, în timpul unui discurs de campanie pe tema dreptului la avort, la Manassas, n Virginia.

”Va dura un moment. Au prevăzut totul”, a reacţionat democratul în vârstă de 81 de ani, care s-a oprit în mai multe rânduri, în timp ce publicul scanda ”Încă patru ani!” sau ”Hai Joe!” pentru a acoperi manifestanţii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Victorie magnifică pentru Emma Răducanu, contra unei tenismene de top. Gafa memorabilă pe care a făcut-o VIDEO
Victorie magnifică pentru Emma Răducanu, contra unei tenismene de top. Gafa memorabilă pe care a făcut-o VIDEO
Tensimena de origine română Emma Răducanu, clasată pe locul 302 mondial, a obținut o victorie magnifică în meciul de baraj din Billie Jean King Cup pe care Marea Britanie îl dispută în...
Biden promite să apere Filipinele în cazul unui „atac” în Marea Chinei de Sud. Avertisment pentru China FOTO/VIDEO
Biden promite să apere Filipinele în cazul unui „atac” în Marea Chinei de Sud. Avertisment pentru China FOTO/VIDEO
Preşedintele american, Joe Biden, s-a angajat joi, 11 aprilie, în cursul unui summit fără precedent cu liderii japonez şi filipinez, să apere Filipinele în cazul unui „atac” în Marea...
#Joe Biden, #Joe Biden presedinte SUA, #victorie, #alegeri, #primare, #alegeri SUA , #stiri Joe Biden