Cea mai puternică armă a lui Putin: Bidenomics VIDEO

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 01:08
7288 citiri
Cea mai puternică armă a lui Putin: Bidenomics VIDEO
Recesiunea lui Biden ar putea fi în avantajul lui Putin FOTO: Anadolu

La scurt timp după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina în februarie cu intenția de a o aduce sub controlul Rusiei, era foarte clar că va fi cel mai mare conflict din Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Acum, după mai bine de 7 luni de lupte, The Wall Street Journal consideră că cea mai puternică armă a lui Putin este recesiunea lui Biden, o Americă în criză economică ar putea scădea ajutorul militar dat Ucrainei, un avantaj pentru armata Moscovei.

O mare parte din lumea democratică, condusă de administrația Biden, a angajat arme și resurse financiare semnificative pentru a sprijini Ucraina, care a rezistat rapid loviturii inițiale a armatei ruse din capitala Kiev, potrivit The Wall Street Journal.

Au urmat sancțiuni împotriva Rusiei, unele cu costuri considerabile pentru sănătatea economică a Europei. Occidentul a recunoscut că invazia rusă nu a fost o reluare a agresiunilor teritoriale anterioare ale lui Putin, ci prima mișcare cu ambiții imperiale, care amenință flancul estic al NATO.

Biden vrea să-i dea lovitura lui Putin înainte de venirea iernii: Ce trimite Pentagonul în Ucraina, pentru a înfrânge Rusia

Acest modus vivendi militaro-economic se menține de mai bine de 7 luni, iar poporul Ucrainei și-a demonstrat disponibilitatea de a fi vârful suliței lumii împotriva lui Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a depins de sprijinul unei alianțe anti-occidentale, care include China, Iran și Coreea de Nord.

Războiul a atins un punct de cotitură, iar Putin se joacă cu amenințarea armelor nucleare, după ce uimitoarea armată ucraineană i-a alungat pe ruși din jurul orașelor Herson și Liman.

Iarna din Europa ar putea fi aliatul lui Putin

Desfășurarea unor arme nucleare de către Rusia ar genera o escaladare a conflictului, dar și al sprijinului militar al NATO pentru Ucraina.

Dar există o altă armă care ar putea uza voința Occidentului de a continua lupta: o lume în recesiune condusă de SUA, care au renunțat la creșterea economică. Astfel, problema economică numărul 1 din lume este inflația. Dacă hotărârea anti-Putin a Europei se dărâmă în această iarnă, va fi pentru că dorința de a se opune Rusiei a contribuit la prețurile uriașe ale gazelor naturale.

Putin primește o lovitură din Crimeea: Panica locuitorilor din regiune după decretul de mobilizare izbește Moscova

Joe Biden a dat vina pe Putin sau pe rafinării, toată vara, pentru prețurile ridicate de la carburanți. Hotărârea democraților lui Biden de a suprima investițiile pe termen lung în producția de combustibili fosili duce la dilema energetică și de securitate pentru europeni.

Sprijinul financiar și militar al Statelor Unite pentru Ucraina a fost unul robust (16,8 miliarde de dolari) până acum, dar dacă America intră într-o recesiune prelungită, presiunile vor crește atât din partea democraților, cât și a republicanilor, pentru a cheltui ”resurse limitate” și a pune accent pe cele pentru nevoile interne.

Putin ar putea marca multe puncte: cea mai puternică armă a lui nu este cea nucleară de pe câmpul de luptă din Ucraina, ci Bidenomics (un joc de cuvinte între Biden și economics), recesiunea lui Biden.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#Joe Biden, #SUA recesiune, #inflatie SUA, #razboi Ucraina, #biden putin, #Putin razboi, #Rusia Ucraina, #Rusia razboi , #Razboi Ucraina