Cum l-a ironizat Joe Biden pe Donald Trump în scandalul sexual: ”Este o schimbare”

Luni, 01 Mai 2023, ora 08:41
2778 citiri
Cum l-a ironizat Joe Biden pe Donald Trump în scandalul sexual: ”Este o schimbare”
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a atacat, sâmbătă, într-o posibilă avanpremieră a unei teme de campanie prezidenţială din 2024, posturile de ştiri despre care a afirmat că folosesc "minciuni spuse pentru profit şi putere" pentru a stârni ura, în timp ce şi-a însoţit comentariile cu glume acide despre Fox News, relatează Reuters.

La dineul anual al Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă, Biden s-a referit la "adevărul îngropat de minciuni", într-o aparentă referire la falsele teorii ale conspiraţiei potrivit cărora victoria sa în alegerile din 2020 ar fi fost rezultatul unei fraude electorale masive.

"Minciuni spuse pentru profit şi putere. Minciuni pentru conspiraţie şi răutate repetate la nesfârşit, menite să genereze un ciclu de furie şi ură şi chiar violenţă", a declarat Biden.

Acest ciclu, a adăugat Biden, a încurajat jurisdicţiile locale să interzică cărţi, iar "statul de drept şi drepturile şi libertăţile noastre să fie înlăturate".

Vorbind despre ceea ce a caracterizat drept "o presă extremă", Biden a glumit spunând că, dacă a numit Fox News "onest, corect şi veridic, atunci pot fi dat în judecată pentru defăimare".

La începutul acestei luni, Fox Corp a soluţionat un proces de defăimare intentat de Dominion Voting Systems pentru suma de 787,5 milioane de dolari, într-un caz care s-a axat pe afirmaţiile false ale Fox potrivit cărora alegerile prezidenţiale din 2020 au fost manipulate în favoarea lui Biden.

Şi, într-o ironie la adresa fostului preşedinte Donald Trump, Biden a glumit spunând că actorul Roy Wood Jr, care a vorbit la dineu, i-a oferit 10 dolari pentru a-şi scurta discursul.

"Este o schimbare - un preşedinte căruia i se oferă bani pentru tăcere", a spus Biden în hohote de râs.

La 4 aprilie, Trump a fost acuzat de 34 de infracţiuni într-un caz care implică o presupusă plată de 130.000 de dolari pentru tăcere către o vedetă de film pentru adulţi în timpul campaniei sale prezidenţiale din 2016. Trump a pledat nevinovat la toate acuzaţiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Biden și Trump, umăr la umăr spre Casa Albă. Rezultatele ultimului sondaj publicat de New York Times
Biden și Trump, umăr la umăr spre Casa Albă. Rezultatele ultimului sondaj publicat de New York Times
Cu 6 luni înainte de alegerile prezidențiale din SUA, candidații continuă să mențină egalitatea aproape completă, dar Biden și-a consolidat poziția și a reușit să-și ajungă din urmă...
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Preşedintele american Joe Biden a provocat stupoare, joi, 16 aprilie, după ce a povestit despre unchiului său, despre care presupune că a fost devorat de canibali în Noua Guinee în timpul...
#Joe Biden, #Donald Trump, #scandal sexual , #stiri externe