Popularitatea lui Biden, la cel mai scăzut nivel al mandatului. Câți americani îl consideră ”ucigaș” pe Putin

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 00:16
8136 citiri
Popularitatea lui Biden, la cel mai scăzut nivel al mandatului. Câți americani îl consideră ”ucigaș” pe Putin
Biden a ajuns la cel mai scăzut nivel de popularitate din mandatul său FOTO: Facebook

După investirea președintelui Joe Biden la Casa Albă în 20 ianuarie 2021, popularitatea sa a avut suișuri și coborâșuri în rândul americanilor. Acum, ultimul sondaj din America realizat de Universitatea privată Quinnipiac din Connecticut arată că nivelul de notorietate al acestuia a scăzut la cea mai mică valoare din mandatul său, la 33%, în schimb Vladimir Putin este blamat de mai mult 8 din 10 persoane, fiind considerat criminal de război.

În timp ce lumea este martoră la atrocitățile din Ucraina comise de trupele rusești, marea majoritate a americanilor (74%) cred că ce este mai rău din război urmează să vină, potrivit Quinnipiac University.

Sondajul efectuat în perioada 7-12 aprilie 2022, care a chestionat un număr de 1.412 adulți din Statele Unite, a constatat că doar 33% dintre alegători au aprobat modul de gestionare a funcției de președinte de Joe Biden, în timp ce 54% au dezaprobat.

Defalcat pe afinitatea participanților la un partid, s-a observat că democrații l-au aprobat în proporție de 76% și l-au dezaprobat 12%, în timp ce în rândul alegătorilor repubublicani raportul a fost de 3% aprobare față de 93% dezaprobare. Independenții l-au dezaprobat pe Biden în proporție de 56%, iar cei care l-au aprobat a fost 26%.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Doar 39% dintre americani au fost de acord cu modul de gestionare a răspunsului lui Joe Biden la invazia Rusiei, în timp ce 47% l-au dezaprobat.

Scăderea popularității lui Joe Biden la cel mai scăzut nivel din mandatul său are câteva cauze, precum creșterea inflației din Statele Unite la valoarea de 8,5%, cea mai mare rată din decembrie 1981, fricțiunile legate de restricțiile din pandemie, imigrația ilegală, creșterea prețurilor, în special al combustibililor, se arată într-o analiză din Financial Times.

Bătălia Donbasului se apropie: Scenariul neașteptat al evoluției războiului din Ucraina

Ce procent din rândul americanilor îl consideră pe Putin drept criminal de război?

Să menționăm faptul că Joe Biden se bucura de o popularitate de 57%, imediat după preluarea mandatului de președinte (un sondaj realizat între 21 ianuarie și 3 februarie 2021), în august 2021, cota sa a început să coboare sub 50%, conform datelor Gullup, iar în ianuarie 2022 ajunsese la 40%.

Fostul director al CIA a descifrat tactica lui Putin: Ce captură vrea să facă în noul plan B VIDEO

În privința sancțiunilor contra Rusiei, conform sondajului Universității Quinnipiac, americanii sunt împărțiți cu privire la cât de eficiente sunt acestea. 49% din participanți consideră că măsurile vor fi foarte eficiente sau oarecum eficiente (40%), în timp ce 48% cred că nu vor fi prea eficiente sau deloc eficiente (23%).

Sondajul arată că mai mult de 8 din 10 americani (82%) cred că Vladimir Putin este un criminal de război, în timp ce 10% consideră nu este. Peste 7 din 10 americani (71%) cred că Putin a ordonat trupelor rusești să ucidă civili în Ucraina, în timp ce 14% nu cred asta.

”Cu mii de morți în Ucraina și cu credința sumbră că barbarismul tocmai a început, americanii îl etichetează pe Putin drept un ucigaș, care și-a îndrumat trupele să facă ceva de neconceput, să doboare non-combatanții”, a spus Tim Malloy, analist al studiului din cadrul Universității Quinniapic din Connecticut, Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Preşedintele american Joe Biden a provocat stupoare, joi, 16 aprilie, după ce a povestit despre unchiului său, despre care presupune că a fost devorat de canibali în Noua Guinee în timpul...
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi...
#Joe Biden, #popularitate, #Joe Biden presedinte SUA, #Putin presedinte Rusia, #criminal razboi, #Putin Rusia Ucraina, #razboi Rusia Ucraina , #presedinte SUA