Apel disperat a 600 de oameni de știință către Biden: Schimbați butonul nuclear, opriți cursa înarmărilor atomice VIDEO

Miercuri, 29 Decembrie 2021, ora 00:30
4944 citiri
Apel disperat a 600 de oameni de știință către Biden: Schimbați butonul nuclear, opriți cursa înarmărilor atomice VIDEO
Joe Biden, reuniune cu reprezentanții consiului de securitate națională FOTO: The Times of Isarel

Oamenii de știință din Statele Unite fac un apel disperat către președintele Joe Biden, trimițându-i o scrisoare amplă la Casa Albă. Documentul solicită liderului american mai multe cereri stăruitoare, printre care oprirea cursei înarmărilor nucleare, un risc profund pentru omenire, dar și schimbarea autorității asupra butonului atomic.

Documentul din 16 decembrie 2021 notează că semnatarii acestuia sunt ”serios îngrijorați de riscurile prezentate de armele nucleare” și sugerează că președintele Statelor Unite, pe baza observațiilor anterioare, le împărtășește punctul de vedere, potrivit Spectator.

Cei 600 de oamenii de știință și ingineri din National Academy of Sciences recunosc faptul că SUA sunt angajate într-o ”cursă reînnoită a înarmărilor nucleare cu Rusia și China”, dar fac apel către Joe Biden ”să atenueze” această ”întrecere” și să facă câțiva pași spre dezarmare.

Savanții americani vin cu mai multe propuneri, care ar duce la o reducere a riscului nuclear la nivel global. Prima solicitare a lor este aceea ca Statele Unite să declare că nu vor folosi primele armele nucleare.

În context, oamenii de știință fac referire la o declarație a lui Biden din 2017. Ați declarat că ”este greu de imaginat un scenariu plauzibil, în care prima utilizare a armelor nucleare de către Statele Unite ar fi necesară sau ar avea sens”.

”Vă îndemnăm să declarați că Statele Unite nu vor folosi mai întâi armele nucleare și să luați în considerare utilizarea acestora doar ca un răspuns la un atac nuclear asupra noastră sau a aliaților noștri”, se arată în document.

Avion din cel de-Al Doilea Război Mondial găsit cu echipaj la bord: Descoperire neobișnuită după 78 de ani VIDEO

A doua propunere făcută lui Biden este cea referitoare la modificarea autorității președintelui de a dispune folosirea armelor nucleare. În acest moment, președintele SUA în calitate de șef al statului și comandant suprem are autoritatea unică de a ordona utilizarea bombelor nucleare americane.

Oamenii de ștință, deși au deplină încredere în judecata lui Biden, totuși consideră că istoria arată că a da această responsabilitate unei singure persoane este un lucru neînțelept.

Fiica opozantului Boris Nemțov, ucis în Rusia: ”Putin știe că în prezent o singură persoană îi poate răsturna regimul”

Ei propun să se schimbe protocolul legat de butonul atomic, iar hotărârea președintelui de a folosi armele nucleare să fie confirmată și de alți oficiali ai statului american, înainte de executarea ordinului prezidențial.

Alte solictări din scrisoare vorbesc despre reducerea numărului de arme nucleare strategice la 1.000 de focoase pentru fiecare țară nucleară și anularea programului de modernizare a rachetelor balistice intercontinentale americane, conform UCS-Documents.

Noul ajutor militar al SUA pentru Ucraina va fi ”rapid și puternic”. Promisiunea lui Biden pentru Zelenski
Noul ajutor militar al SUA pentru Ucraina va fi ”rapid și puternic”. Promisiunea lui Biden pentru Zelenski
SUA ”vor furniza rapid noi ajutoare militare importante care să răspundă nevoilor urgente ale Ucrainei pe câmpul de luptă şi în domeniul apărării aeriene”, imediat ce Senatul american...
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Preşedintele american Joe Biden a afirmat duminicp, 21 aprilie, că antisemitismul "nu-şi are locul" în campusurile universitare, într-un moment în care studenţi propalestinieni de la...
#Joe Biden, #Joe Biden presedinte SUA, #cursa inarmarilor nucleare, #bombe nucleare SUA, #arme nucleare SUA , #stiri Joe Biden