Biden pregătește o mutare dură pentru Putin. 50.000 de militari americani sunt gata să fie trimiși "în coasta" Rusiei

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 05:52
11347 citiri
Biden pregătește o mutare dură pentru Putin. 50.000 de militari americani sunt gata să fie trimiși "în coasta" Rusiei

În timpul unei întâlniri desfășurate în weekend la Camp David cu oficialii de la Pentagon, președintele american Joe Biden a analizat mai multe opțiuni de răspuns ale Statelor Unite, în cazul unei invazii a Rusiei în Ucraina.

Liderul de la Casa Albă ia în calcul trimiterea până la 50.000 de militari în Europa de Est și în țările baltice, pe măsură de temerile unui conflict cauzat de Moscova cresc.

Președintele Joe Biden va lua în considerare toate variantele privind creșterea efectivelor militare ale SUA în Europa de Est și în țările baltice, inclusiv nave de război și avioane, în timp ce zvonurile se intensifică privind planurile unei invazii a Rusiei în Ucraina, potrivit Daily Mail.

În același context, duminică, 23 ianuarie 2022, ministerul de Externe britanic a susținut că Moscova are în plan să invadeze Ucraina și să instaleze un guvern marionetă. Totuși, aceste afirmații au fost privite cu scepticism în cercurile politice și în mass-media de la Kiev.

Cu toate astea, The New York Times susține că Joe Biden anlizează planurile de a trimite, în prima fază, între 1.000 și 5.000 de militari americani în țările est-europene, inclusiv România și republicile baltice Estonia, Letonia și Lituania.

Oficialii de la Pentagon i-au oferit liderului de la Casa Albă și opțiunea de a crește numărul trupelor Statelor Unite până la 50.000, în cazul în care tensiunile din zona de conflict ar erupe.

Rusia și-a redus pretențiile solicitate SUA și NATO: Care sunt cererile de care Moscova ține cu dinții

În plus, față de convorbirile cu oficialii de la Pentagon, Joe Biden a discutat virtual prin apeluri video și cu Lyoyd Austin, Secretarul Apărării și cu Mark Milley, șeful Statului major general.

Niciuna dintre variantele militare prezentate de către experți și analizate în cadrul meeting-ului, nu va presupune desfășurarea de trupe militare suplimentare în Ucraina, președintele Joe Biden dorind să evite intrarea înmtr-un coflict direct cu Rusia lui Putin.

Statele Unite pregătesc lovitura de grație pentru Kremlin: Sancțiuni personale împotriva lui Vladimir Putin

Se așteaptă ca Joe Biden să ia o decizie în această săptămână, în legătură cu dislocarea de noi forțe militare americane în Estul Europei și în țările baltice. În schimb, în Ucraina au sosit deja două transporturi de armament din Statele Unite, unul de 90 de tone și altul de 80 de tone, menite să consolideze capacitatea de apărare a Kievului.

Citeste si:
Promisiunea făcută de Biden Taiwanului stârnește confuzie și crește tensiunile în relația SUA-China ANALIZĂ
Promisiunea făcută de Biden Taiwanului stârnește confuzie și crește tensiunile în relația SUA-China ANALIZĂ
În turneul său de debut în Asia, președintele Joe Biden a folosit invazia Rusiei în Ucraina pentru a trimite Chinei un mesaj inconfundabil: o încălcare similară a ordinii internaționale ar...
Schimbare în strategia Casei Albe. În ce condiții este dispus Joe Biden să se întâlnească cu Kim Jong-un
Schimbare în strategia Casei Albe. În ce condiții este dispus Joe Biden să se întâlnească cu Kim Jong-un
Președintele american Joe Biden a declarat că ar fi dispus să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-un în condițiile potrivite, în timp ce SUA încearcă să denuclearizeze...