Cum ar putea Biden să pună capăt crizei din Ucraina: Înțelegerea secretă cu Putin, similară celei folosite de Kennedy

Marti, 15 Februarie 2022, ora 07:05
11203 citiri
Cum ar putea Biden să pună capăt crizei din Ucraina: Înțelegerea secretă cu Putin, similară celei folosite de Kennedy

Cum trupele Rusiei au ajuns să se apropie de granița cu Ucraina din trei părți, iar numărul acestora a depășit cu mult 100.000 de militari, șansa de război crește cu fiecare zi. Joe Biden a avut o convorbire telefonică cu Putin sâmbătă, 12 februarie 2022, în încercarea de a pune capăt crizei, iar președintele SUA i-ar fi putut face o propunere secretă liderului de la Kremlin, una similară celei utilizate de John F. Kennedy în1962.

Dialogul dintre cei doi președinți sugerează în continuare posibilitatea unei soluții diplomatice, ce să-i ofere lui Putin o cale salvatoare din criza pe care a creat-o, potrivit unei analize publicate de Slate.

Întrebarea care se pune este dacă ei au fost dispuși să conceapă o înțelegere reciproc acceptabilă, având în vedere încurcătura densă de interese conflictuale care continuă ”să fiarbă” acest conflict.

Există o modalitate de a rezolva criza: Biden ar fi putut apela, la o mișcare din tactica fostului președinte american John F. Kennedy, și să-i ofere lui Putin o înțelegere secretă.

Dacă în comunicatul Casei Albe dat după discuția Biden-Putin, s-a spus în principiu că SUA au avertizat Rusia încă o dată cu ”sancțiuni rapide și severe”, în schimb Moscova a afirmat, prin vocea lui Yuri Ușakov, că s-au discutat mai multe aspecte.

Raport alarmant al Serviciilor Secrete din SUA: Metoda ascunsă folosită de Rusia pentru a destabiliza Occidentul

Părțile în conflict rămân pe poziții, dar toată lumea se întreabă dacă există o cale de ieșire din impas? Însă, Biden s-ar putea să se fi inspirat din politica lui Kennedy legată de criza rachetelor din Cuba din 1962.

Astfel, liderul de la Casa Albă i-ar fi putut face o propunere secretă lui Putin, care să nu fie dezvăluită public. Aceasta ar putea fi promisiunea SUA că Ucraina nu se va alătura NATO, atâta timp cât Biden este președinte.

Iar mesajul oficial, în scris, Biden l-ar putea trimite la Moscova printr-un emisar special, precum William Burns, directorul CIA, care a mai fost acolo. Înțelegerea ar fi secretă, iar dacă Rusia ar divulga acordul, atunci totul ar pica. Astfel, Putin ar putea ceda și ar detensiona situația de la granița cu Ucraina, prin retragerea trupelor sale.

Noi informații despre asasinarea lui John F. Kennedy ies la iveală: Dezvăluiri despre Lee Harvey Oswald, CIA și al doilea trăgător VIDEO

O înțelegere secretă similară s-a petrecut în 1962, între John F. Kennedy și Nikita Hrușciov, când președintele american i-a propus omologului său sovietic de la Moscova, că dacă URSS-ul își retrage rachetele din Cuba și Washingtonul va proceda la fel cu focoasele sale, care erau amplasate în Turcia. Atunci, criza a fost stopată, dar acum situația din Ucraina rămâne imprevizibilă, în acest moment.

Citeste si:
Vladimir Putin, cel mai nepopular politician din lume. Procentul oamenilor care îl aprobă totuși pe liderul de la Kremlin SONDAJ
Vladimir Putin, cel mai nepopular politician din lume. Procentul oamenilor care îl aprobă totuși pe liderul de la Kremlin SONDAJ
Președintele rus Vladimir Putin a devenit cel mai nepopular politician din lume. Doar 9% dintre respondenți îl aprobă pe liderul de la Kremlin, în timp ce 90% resping complet politicile sale,...
Putin nu refuză invitația la o importantă întâlnire cu liderii mondiali. ”Să-i spunem în faţă, dacă vine, ce credem noi”
Putin nu refuză invitația la o importantă întâlnire cu liderii mondiali. ”Să-i spunem în faţă, dacă vine, ce credem noi”
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a primit o invitație de participare la summitul G20 de la Bali, Indonezia, ce va avea loc în luna noiembrie 2022, anunţă consilierul Kremlinului Iuri...