Mesaj de ultimă oră a lui Joe Biden. Acesta este convins că Putin a decis să invadeze Ucraina: „Avem motive să credem asta” VIDEO

Sambata, 19 Februarie 2022, ora 07:13
4376 citiri
Mesaj de ultimă oră a lui Joe Biden. Acesta este convins că Putin a decis să invadeze Ucraina: „Avem motive să credem asta” VIDEO
Președintele SUA Joe Biden e convins că Rusia urmează să invadeze Ucraina FOTO Facebook / Joe BIden

Preşedintele SUA Joe Biden s-a declarat vineri, 18 februarie, că este convins de faptul că preşedintele rus Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina, relatează CNN. Biden a precizat, însă, că Rusia încă poate alege calea diplomaţiei.

”În acest moment, sunt convins că a luat decizia. Avem motive să credem asta”, a declarat Biden la Casa Albă, întrebat dacă are indicii că preşedintele Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina.

Dezinformarea Rusiei urmăreşte că creeze o falsă justificare pentru o asemenea mişcare din partea lui Putin, a declarat Biden, acuzând Rusia de încălcări ale acordului de încetare a focului.

VIDEO Youtube / The Independent

"În ultimele zile, am văzut relatări referitoare la o creştere considerabilă a numărului cazurilor de încălcare a acordului de încetare a focului de către luptătorii sprijiniţi de Rusia, încercând să provoace Ucraina, în Donbas”, a declarat liderul de la Casa Albă, indicând mai multe exemple de dezinformare despre care a afirmat că au fost difuzate de către presa de stat din Rusia, inclusiv afirmaţia referitoare la un genocid în regiunea Donbas.

Conform liderului de la Casa Albă, acuzaţiile Rusiei sunt lipsite de sens, argumentând că sfidează logica de bază să crezi că ucrainenii ar alege acest moment, cu mult peste 150.000 de militari la graniţele sale, pentru a provoca escaladarea unui conflict care durează de mai mulţi ani.

După discuţii ”vitale” care au avut loc vineri, cu membrii Congresului şi cu liderii europeni, Biden a afirmat că ”mesajul copleşitor din ambele apeluri a fost unul de determinare, unitate şi hotărâre”, dar, în cele din urmă, el crede că o invazie este iminentă.

Biden a adăugat că oficialii americani cred că Rusia va viza capitala Ucrainei, Kiev.

Preşedintele american a subliniat, însă, că diplomaţia este în continuare posibilă, atât timp cât nu se produce invazia.

De asemenea, potrivit CNN, preşedintele SUA a avertizat cu privire la ”sancţiuni severe” împotriva Rusiei în cazul în care va avea loc o invazie.

"Concluzia este aceasta. Statele Unite, aliaţii şi partenerii noştri vor sprijini poporul ucrainean. Vom trage Rusia la răspundere pentru acţiunile sale. Occidentul este unit şi hotărât. Suntem gata să impunem sancţiuni severe Rusiei dacă se va produce invazia”, a mai declarat preşedintele american.

Biden a menţionat că secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov urmează să se întâlnească pe 24 februarie în Europa.

”Dacă Rusia ia măsuri militare înainte de această dată, va fi clar că a închis uşa diplomaţiei”, a avertizat Biden.

Anterior, Casa Albă a acuzat Rusia pentru atacul cibernetic masiv asupra Ucrainei, din cursul acestei săptămâni.

Citește și:
Noua confiscare de teritorii ale Ucrainei de către Rusia, un act de piraterie geopolitică care poate fi replicat de alte regimuri autoritare
Noua confiscare de teritorii ale Ucrainei de către Rusia, un act de piraterie geopolitică care poate fi replicat de alte regimuri autoritare
Noua confiscare de către Rusia a unor teritorii din Ucraina este un act de piraterie geopolitică care va face războiul mai periculos, va adăuga un nou risc calculelor strategice ale...
Financial Times: Ce se întâmplă când adepți ai teoriilor conspiraționiste ajung să conducă cele mai mari puteri
Financial Times: Ce se întâmplă când adepți ai teoriilor conspiraționiste ajung să conducă cele mai mari puteri
Fanteziile paranoice ale lui Vladimir Putin și ale altor lideri sporesc pericolele pentru întreaga lume. În actuala eră a globalizării, la teoriile conspiraționiste sunt receptivi în mod...