Președintele SUA, depistat pozitiv pentru a doua oară la testul COVID. Explicațiile medicului personal al lui Joe Biden

Vineri, 05 August 2022, ora 19:53
2984 citiri
Președintele SUA, depistat pozitiv pentru a doua oară la testul COVID. Explicațiile medicului personal al lui Joe Biden
Joe Biden a fost depistat pozitiv pentru a doua oară la testul COVID-19. FOTO: The White House / Facebook

Preşedintele american Joe Biden se simte în continuare „foarte bine”, cu toate că testul său de COVID-19 efectuat vineri, 5 august, a ieşit încă o dată pozitiv, a transmis medicul său personal.

Biden va respecta mai departe măsurile stricte de izolare şi lucrează de acasă, menţionează medicul său, Kevin O'Connor, în raportul despre starea de sănătate a preşedintelui pe care-l anunţă zilnic de când liderul de la Casa Albă s-a infectat.

„Preşedintele continuă să se simtă foarte bine. Tusea aproape că a încetat. Temperatura sa, pulsul, tensiunea, intensitatea respiraţiei şi saturaţia de oxigen sunt în continuare aproape normale. Plămânii săi rămân curaţi”, notează în acest raport medicul lui Biden.

Medicul mai notează că Joe Biden va continua să lucreze de la reședința sa, conștient fiind că o reîntoarcere la Casa Albă i-ar pune în pericol pe cei din personalul administrativ sau de pază.

Testat prima dată pozitiv la COVID-19 pe 21 iulie, Biden părea să se fi vindecat după ce a urmat un tratament împotriva coronavirusului şi a avut în urma acestuia mai multe teste negative, astfel că miercurea trecută a ieşit din izolare.

Dar sâmbătă el a fost testat din nou pozitiv, situaţie care s-a repetat de atunci în fiecare zi, ceea ce medicul Casei Albe a descris drept o „recădere”, caz observat la un mic procent dintre pacienţii care au fost trataţi cu medicamentul antiviral Paxlovid.

#Joe Biden, #SUA, #Covid 19, #medic, #Casa Alba , #SUA