Armata americana asteapta primul bombardier B-21 Raider. Cand sunt programate primele zboruri ale celui mai avansat bombardier

Joi, 21 Ianuarie 2021, ora 10:24
4092 citiri
Armata americana asteapta primul bombardier B-21 Raider. Cand sunt programate primele zboruri ale celui mai avansat bombardier
B-21 Raider/Air Force Magazine

Un al doilea bombardier B-21 Raider se afla in etapa de constructie pe linia de asamblare a companiei Northrop Grumman din Palmdale, California, in timp ce data de lansare a primului bombardier, planificata pentru decembrie 2021, a fost decalata la mijlocul anului 2022, a precizat Randall Walden, director al Air Force Rapid Capabilities Office, intr-un interviu pentru revista Air Force Magazine.

Publicatia The Aviationist precizeaza ca, conform informatiilor comunicate anterior, primul bombardier B-21 Raider trebuia sa aiba primul zbor la sfarsitul anului 2020, in luna decembrie, insa se pare ca planurile s-au schimbat, Randall Walden anuntand ca un prim zbor ar trebui sa aiba loc la mijlocul anului 2022, scrie publicatia DefenseRomania.ro.

Randall Walden a precizat in interviul pentru revista Air Force Magazine ca primul B-21 Raider, chiar daca nu a ajuns inca la finalul etapei de asamblare, incet prinde contur si "chiar incepe sa semene ca un bombardier".

Lectiile invatate din constructia primului bombardier B-21 Raider

In ceea ce priveste al doilea bombardier, Walden a spus ca este construit in principal pentru teste de structura. "Ii vom testa limitele, ne vom asigura ca proiectarea, productia si linia de asamblare au sens", a precizat Randall Walden.

Lectiile invatate in timpul procesului de construire a primului B-21 Raider sunt aplicate celei de-a doua, asamblarea progresand mult mai eficient.

"Evident, chiar si cu toate masurile de precautie, ar putea exista unele surprize, mai ales atunci cand se lucreaza la un program complex precum este B-21 Raider", a mai spus Walden, precizand ca este normal sa apara si aspecte neprevazute, dar inginerii sunt gata sa le rezolve pe masura ce ele vor aparea.

Cu toate acestea, echipa care lucreaza la programul B-21 Raider incearca sa anticipeze aceste probleme, iar una dintre mijloacele folosite pentru a face acest lucru este utilizarea unui avion de clasa business pe post de "platforma de testare" a componentelor hardware si software, inainte ca ele sa fie instalate pe B-21.

Noul bombardier ar urma sa intre in serviciul US Air Force la jurul anului 2026 sau 2027

Departamentul de buget al Congresului SUA a estimat in 2018 ca costul dezvoltarii si cumpararii primelor 100 de aeronave ar trebui sa fie de 80 miliarde de dolari. Fortele Aeriene ale SUA intentioneaza sa primeasca cel putin 100 de bombardier B-21 Raider.

Programul de dezvoltare al bombardierelor B-21 Raider este considera extrem de secret, pana la acesta data fiind dezvaluite putine informatii. La inceputul anului trecut, Fortele Aeriene au publicat trei noi desene grafice ale modelului B-21, oferind pentru prima data detalii despre forma acestui, care va avea o multime de lucruri in comun cu B-2 Spirit.

Cand va intra in dotarea US Air Force, B-21 Raider va inlocui B-1B Lancer si B-2A Spirit, marind in acelasi timp flota de bombardieri de la 156 la 220 cat este obiectivul Armatei SUA.

Capacitatea de a atinge acest obiectiv este strans legata de dezvoltarea B-21 Raider, deoarece Fortele Aeriene se asigura ca aeronava va fi accesibila, durabila si rapida modificabila.

La finalul anului trecut pe retelele de socializare s-au nascut controverse dupa aparitia unor fotografii cu o aeronava neidentificata surprinsa in California, Statele Unite ale Americii. Zborul misterioasei aeronave a fost surprins in apropierea Bazei Aeriene Edwards, din California. In imagini ar putea fi noul bombardier stealth al SUA - B-21 Raider ori noua drona RQ-180.

Avioanele militare F-16 ale armatei romane au efectuat mai multe zboruri alaturi de bombardierele armatei americane.

Cine este prima femeie desemnata de Joe Biden la conducerea comunitatii de informatii. Avril Haines a promis o abordare "agresiva" fata de China

Masurile luate de Joe Biden in primele ore de mandat: "Vom avea nevoie de legislatie pentru multe lucruri"

Biden l-a luat peste picior pe Trump la un eveniment de campanie. Cu ce crede președintele american că-și tratează rivalul său părul VIDEO
Biden l-a luat peste picior pe Trump la un eveniment de campanie. Cu ce crede președintele american că-și tratează rivalul său părul VIDEO
Încântat de primirea entuziastă de care a avut parte miercuri, 24 aprilie, la un eveniment de campanie, Joe Biden și-a luat peste picior adversarul din cursa pentru prezidențiale. Biden l-a...
SUA au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina. Ar fi fost folosite deja în Crimeea
SUA au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina. Ar fi fost folosite deja în Crimeea
Statele Unite au livrat Ucrainei rachetele cu rază lungă de acțiune ATACMS, la începutul acestei luni. Anterior, administrația Biden refuzase să le trimită. Președintele american ar fi...
#stiri internationale, #Pentagon, #armata SUA, #Joe Biden presedinte SUA , #presedinte SUA