Criza din Afganistan și gestionarea pandemiei afectează popularitatea președintelui american Joe Biden

Sambata, 21 August 2021, ora 20:38
2490 citiri
Criza din Afganistan și gestionarea pandemiei afectează popularitatea președintelui american Joe Biden

Popularitatea preşedintelui Joe Biden este în scădere, americanii contestând în principal modul în care el a gestionat pandemia şi situaţia economică, potrivit unui sondaj The Associated Press - NORC Center for Public Affairs Research.

În iulie, două treimi dintre americani au fost de acord cu măsurile luate de el în contextul pandemiei, însă acum doar 54% dintre ei îi aprobă acţiunile.

Per ansamblu, activitatea lui Biden de până acum este aprobată de 54% dintre americani, faţă de 59%, luna trecută.

Deşi este un rating relativ solid pentru un preşedinte aflat în primul an în funcţie, având în vedere polarizarea politică a naţiunii, este un semn îngrijorător pentru Biden, care se confruntă cu cele mai importante provocări, pe plan intern şi internaţional, din mandatul său.

Luna trecută, 66% dintre americani au aprobat acţiunile lui legat de pandemie, acum totalul acestora a scăzut cu 12 puncte.

Declinul coincide cu deteriorarea situaţiei din Afganistan, pe fondul retragerii trupelor americane şi preluarea puterii de către talibani, pe 15 august. Sondajul a fost realizat în perioada 12 - 16 august, pe un eşantion reprezentativ de 1.729 de adulţi.

Americanii sunt împărţiţi privind modul în care Biden gestionează problemele de politică externă (47%, de acord; 51%, în dezacord) şi de securitate naţională (52%, de acord; 46%, în dezacord).

Legat de economie, 49% sunt de acord cu modul său de acţiune (faţă de 57%, luna trecută) şi tot atâţia dezaprobă acum măsurile lui.

Citeste si:
Războiul de lângă noi. Ce poate face România?
Războiul de lângă noi. Ce poate face România?
România așteaptă Noua Strategie Americană pentru Marea Neagră, privind cu îngrijorare spre Est, unde Rusia amenință Ucraina, inclusiv pentru a convinge NATO cât de periculos ar fi să-și...
Ce urmărește Putin să obțină după întâlnirea virtuală cu Biden Analiză
Ce urmărește Putin să obțină după întâlnirea virtuală cu Biden Analiză
Analiștii consideră că discuţia virtuală de marți 7 decembrie, între cei doi lideri ar putea constitui un prim pas către o nouă întâlnire, dorită de către preşedintele rus. Criza...