Coreea de Nord vrea sa fie pregatita pentru "dialog", dar si pentru "confruntare" cu SUA

Vineri, 18 Iunie 2021, ora 07:59
2159 citiri
Coreea de Nord vrea sa fie pregatita pentru "dialog", dar si pentru "confruntare" cu SUA
Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord FOTO NCKA

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat ca tara sa ar trebui sa se pregateasca atat pentru "dialog cat si pentru confruntare" cu SUA sub conducerea presedintelui Joe Biden, a informat vineri agentia oficiala de stiri KCNA, transmite AFP.

Liderul nord-coreean "a subliniat necesitatea pregatirii atat pentru dialog, cat si pentru confruntare, in special de a fi pe deplin pregatiti pentru confruntare", intr-un discurs despre strategia sa fata de Washington, pronuntat la o sedinta plenara a Comitetului central al partidului.

Liderul nord-coreean a cerut o reactie rapida in fata unei situatii care evolueaza rapid si o concentrare a eforturilor asupra capacitatii de a tine sub un control stabil situatia din peninsula coreeana.

Presedintele Joe Biden, a carui "politica ostila" este denuntata de regimul de la Phenian, nu exclude posibilitatea de a se intalni la un moment dat cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, dar subliniaza ca nu va face acest lucru fara angajamente clare din partea acestuia.

In mai, presedintele american a criticat abordarea predecesorului sau Donald Trump, care s-a intalnit de doua ori cu liderul nord-coreean in Singapore si apoi la Hanoi, fara a obtine rezultate tangibile.

"Nu ii voi oferi o recunoastere internationala" fara compensatii, a insistat Biden.

Liderul american a declarat ca nu isi face iluzii cu privire la dificultatea de a convinge Coreea de Nord sa renunte la arsenalul sau nuclear, dupa o intalnire la Casa Alba cu omologul sud-coreean Moon Jae-in.

"Nu ne facem iluzii cu privire la dificultate, absolut niciuna. Ultimele patru administratii nu au atins obiectivul. Este un obiectiv incredibil de dificil", a declarat Biden reporterilor, anuntand ca a numit un diplomat cu experienta, Sung Kim, drept emisar special pentru Phenian.

Negocierile dintre Statele Unite si Coreea de Nord s-au intrerupt dupa esecul celui de-al doilea summit dintre Donald Trump si Kim Jong Un, care a avut loc la Hanoi in 2019.

Citește și:
SUA ar putea trimite în Ucraina versiunea „digitală“ a tancului Abrams, mai modernă și „mai letală”
SUA ar putea trimite în Ucraina versiunea „digitală“ a tancului Abrams, mai modernă și „mai letală”
SUA vor trimite tancul M1A2 Abrams în Ucraina, care are capacități îmbunătățite semnificativ în comparație cu modelul anterior M1A1, relatează CNN. Secretarul de presă adjunct al...
„Cursă contra cronometrului” pentru a duce tancuri în Ucraina înainte ca Europa să fie cuprinsă de război
„Cursă contra cronometrului” pentru a duce tancuri în Ucraina înainte ca Europa să fie cuprinsă de război
Occidentul se află într-o cursă contra cronometru pentru a aduce tancuri noi în Ucraina - în caz contrar Europa riscă să fie atrasă în război împotriva Rusiei, au avertizat experții....