Coreea de Nord vrea sa fie pregatita pentru "dialog", dar si pentru "confruntare" cu SUA

Vineri, 18 Iunie 2021, ora 07:59
2211 citiri
Coreea de Nord vrea sa fie pregatita pentru "dialog", dar si pentru "confruntare" cu SUA
Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord FOTO NCKA

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat ca tara sa ar trebui sa se pregateasca atat pentru "dialog cat si pentru confruntare" cu SUA sub conducerea presedintelui Joe Biden, a informat vineri agentia oficiala de stiri KCNA, transmite AFP.

Liderul nord-coreean "a subliniat necesitatea pregatirii atat pentru dialog, cat si pentru confruntare, in special de a fi pe deplin pregatiti pentru confruntare", intr-un discurs despre strategia sa fata de Washington, pronuntat la o sedinta plenara a Comitetului central al partidului.

Liderul nord-coreean a cerut o reactie rapida in fata unei situatii care evolueaza rapid si o concentrare a eforturilor asupra capacitatii de a tine sub un control stabil situatia din peninsula coreeana.

Presedintele Joe Biden, a carui "politica ostila" este denuntata de regimul de la Phenian, nu exclude posibilitatea de a se intalni la un moment dat cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, dar subliniaza ca nu va face acest lucru fara angajamente clare din partea acestuia.

In mai, presedintele american a criticat abordarea predecesorului sau Donald Trump, care s-a intalnit de doua ori cu liderul nord-coreean in Singapore si apoi la Hanoi, fara a obtine rezultate tangibile.

"Nu ii voi oferi o recunoastere internationala" fara compensatii, a insistat Biden.

Liderul american a declarat ca nu isi face iluzii cu privire la dificultatea de a convinge Coreea de Nord sa renunte la arsenalul sau nuclear, dupa o intalnire la Casa Alba cu omologul sud-coreean Moon Jae-in.

"Nu ne facem iluzii cu privire la dificultate, absolut niciuna. Ultimele patru administratii nu au atins obiectivul. Este un obiectiv incredibil de dificil", a declarat Biden reporterilor, anuntand ca a numit un diplomat cu experienta, Sung Kim, drept emisar special pentru Phenian.

Negocierile dintre Statele Unite si Coreea de Nord s-au intrerupt dupa esecul celui de-al doilea summit dintre Donald Trump si Kim Jong Un, care a avut loc la Hanoi in 2019.

Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Echipa americană Columbus Crew, cu românul Alexandru Măţan introdus pe final, a învins formaţia mexicană Monterrey cu scorul de 2-1, miercuri, pe teren propriu, în prima manşă a...
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliţia a început să aresteze paşnic studenţii protestatari de la University of Southern California miercuri seara, la câteva ore după ce forţele de ordine au arestat violent la o...
#Coreea de Nord, #SUA, #relatie , #presedinte SUA