Tot mai multi senatori republicani, inclusiv Lindsey Graham, il recunosc pe Joe Biden presedinte

Marti, 15 Decembrie 2020, ora 11:31
3186 citiri
Tot mai multi senatori republicani, inclusiv Lindsey Graham, il recunosc pe Joe Biden presedinte
Lindsey Graham/Facebook

Tot mai multi senatori republicani il recunosc pe Joe Biden drept presedinte ales, dupa ce Colegiul Electoral i-a confirmat victoria in alegerile prezidentiale de la 3 noiembrie, si resping ideea unei incercari de a rasturna rezultatul alegerilor in Congres, relateaza Reuters.

Unii dintre cei mai loiali sustinatori ai presedintelui in exercitiu, Donald Trump, au in vedere un ultim recurs in vederea rasturnarii infrangerii acestuia, insa tot mai multi republicani par pregatiti sa-l infrunte pe Donald Trump si sa-l recunoasca pe Joe Biden drept invingator, la mai bine de o luna de la vot.

Senatorul John Thune subliniaza ca legiuitorii au dreptul sa conteste votul, insa considera ca "a venit timpul sa trecem la altceva" si ca atunci cand Joe Biden a "depasit pragul de 270 de voturi" in Colegiul Electoral a devenit presedinte.

Un candidat la presedintie are nevoie de 270 de voturiin Colegiul Electoral pentru a se instala la Casa Alba.

Joe Bidem a depasit acest prag luni, dupa ce California i-a dat voturile sale.

El urmeaza sa intre in functie la 20 ianuarie.

Intre alti senatori republicani care l-au recunoscut in mod public pe Joe Biden presedinte ales luni se afla si Lindsey Graham, un loialist al lui Donald Trump din South Carolina, Rob Portman din Ohio, Roy Blunt din Missouri si Shelley Moore Capito din Virginia Occindentala.

John Thune apreciaza ca orice incercare de a rasturna rezultatul alegerilor atunci cand Congresul va numara voturle exprimate in Colegiul Electoral, la 6 ianuarie, se va bucura de o sustinere redusa. "Asta nu duce nicaieri", a declarat el presei.

Senatorul republican John Cornyn considera ca orice demers de acest fel "ar fi grava eroare" si ca ar fi respinsa de Senatul majoritar republican.

"Vine un moment in care trebuie sa-ti dai seama ca, in pofida tuturor eforturilor, nu ai reusit. Cam asta e natura acestor alegeri. Trebuie sa ai un castigator. Trebuie sa ai un perdant", a spus el.

John Cornyn se asteapta la un transfer al puterii pasnic din partea lui Donald Trump, care continua sa refuze sa-si recunoasca infrangerea in alegeri si care a lansat zeci de recursuri cu scopul de a-si anula infrangerea de catre Joe Biden, insa fara succes.

Donald Trump a reiterat luni o serie de acuzatii - fara probe - de frauda electorala.

Orice incercare de a convinge Congresul sa nu certifice rezultatul votului Colegiului Electoral la 6 noiembrie este necesar sa fie sustinuta de majoritatea membrilor celor doua Camere.

Democratii sunt majoritari in Camera Reprezentantilor, iar suficienti republicani care fac parte din Senat au recunoscut victoria lui Joe Biden, iar orice contestare a rezultatului votului Colegiului ar urma sa esueze.

Vladimir Putin l-a felicitat pe Biden pentru victoria in alegeri si se declara "pregatit de o colaborare"

Politist din Bihor anchetat pentru ca a rapit un proxenet, l-a bagat in portbagaj si "l-a anchetat" dezbracat pe un camp

Noul ajutor militar al SUA pentru Ucraina va fi ”rapid și puternic”. Promisiunea lui Biden pentru Zelenski
Noul ajutor militar al SUA pentru Ucraina va fi ”rapid și puternic”. Promisiunea lui Biden pentru Zelenski
SUA ”vor furniza rapid noi ajutoare militare importante care să răspundă nevoilor urgente ale Ucrainei pe câmpul de luptă şi în domeniul apărării aeriene”, imediat ce Senatul american...
Statele Unite și-au folosit dreptul de veto pentru a bloca aderarea palestinienilor la ONU
Statele Unite și-au folosit dreptul de veto pentru a bloca aderarea palestinienilor la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate...
#stiri donald trump, #Joe Biden presedinte SUA, #Statele Unite ale Americii, #stiri internationale , #presedinte SUA