Wall Street, revenire în forță după ce Joe Biden a exclus impunerea unor restricţii din cauza variantei Omicron

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 07:36
1344 citiri
Wall Street, revenire în forță după ce Joe Biden a exclus impunerea unor restricţii din cauza variantei Omicron
Reacția Wall Street după anunțul lui Biden FOTO Unsplash

Indicii bursieri de pe Wall Street şi-a revenit luni, după declinul accentuat consemnat vineri, în urma declaraţiilor preşedintelui Biden care a exclus adoptarea unor restricţii din cauza variantei omicron a noului coronavirus, transmite Reuters.

Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,16%, S&P 500 cu 1,6%, iar Nasdaq Composite cu 1,9%.

”Dacă oamenii sunt vaccinaţi şi poartă mască, nu este nevoie de restricţii”, a declarat Biden luni, într-o conferinţă de presă.

Acţiunile îşi revind după declinul consemnat vineri, în care indicele Dow a consemnat cea mai slabă evoluţie zilnică după octombrie 2020. Indicele Dow a scăzut vineri cu 2,5%, S&P 500 cu 2,3%, iar Nasdaq Composite cu 2,2%. Toţi cei trei indicii au scăzut pe ansamblul săptămânii trecute.

”Încă sunt mai multe întrebări decât răspunsuri legate de varianta omicron, dar după ce s-a întâmplat vineri, revenirea de astăzi este un semn binevenit”, a declarat Ryan Detrick, de la firma LPL Financial.

Câştigătoarele zilei de vineri sunt marile companii din sectorul tehnologiei. Acţiunile testa au urcat cu peste 4%, Microsoft cu 2,4%, iar Amazon şi Apple cu câte 2%/ Acţiunile Twitter au avut o evoluţie fluctuantă în urma anunţului directroului general Jack Dorsey privind retragerea sa de la conducerea companiei de media socială.

Titlurile companiilor din sectorul tehnologiei au fluctuat între scădere şi creştere. Acţiunile Uniterd Airlines au urcat cu peste 1%, Toyal Caribbean cu 3,9%, iar TJX Companiei cu peste 2%.

Acţiunile Merck au coborât însă cu peste 5%, după ce Citi le-a retrogradat de la recomandarea de cumpără la neutru, afirmând într-o notă adresată clienţilor că problemele companiei legate de dezvoltarea medicamentului său pentru HIV afectează potenţialul pe termen lung al Merck.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a revenit luni peste nivelul de 1,5%, după ce refugierea de vineri a investitorilor în active considerate sigure, cum ar fi obligaţiunile, au dus la scăderea dobânzilor. Preţurile evoluează în sens invers randamentelor.

Biden a exclus noi restricții

Șeful Casei Albe, Joe Biden, a declarat că nu vor fi noi restricţii pentru călătoriile internaţionale, nici măsuri de carantină în SUA faţă de noua variantă Omicron a Covis-19..

Biden a declarat de altfel că „dacă oamenii sunt vaccinaţi şi poartă mască, nu este nevoie de lockdown”, scrie BFM TV.

El a declarat luni că „nu sunt motive de panică" în faţa răspândirii noii variante a Covid-19. „Cea mai bună protecţie împotriva Omicron este vaccinarea completă şi rapel”, a scris preşedintele american pe Twitter.

Statele Unite au închis frontierele pentru cei care vin din opt ţări din Africa australă.

„Cercetătorii noştri şi oficialii din sănătatea publică lucrează rapid pentru a afla mai multe despre această variantă”, a declarat vineri un înalt responsabil american.

Cum recrutează Cuba spioni pentru a pătrunde în cercurile interne ale guvernului SUA. Havana partajează informațiile cu Rusia și China
Cum recrutează Cuba spioni pentru a pătrunde în cercurile interne ale guvernului SUA. Havana partajează informațiile cu Rusia și China
Washingtonul a subestimat de multă vreme Havana, care împărtășește adesea informații cu Moscova și Beijingul, scrie The Wall Street Journal. Manuel Rocha era în alertă, făcând...
Putin a pus ochii pe Mexic. Țara este o țintă valoroasă de informații, având în vedere că se află în coasta SUA
Putin a pus ochii pe Mexic. Țara este o țintă valoroasă de informații, având în vedere că se află în coasta SUA
În Mexic, al cărui președinte Andrés Manuel López Obrador numește ajutorul pentru Ucraina „irațional”, numărul mesajelor și mass-media rusești este în creștere. Aceasta vine pe...
#Wall Street, #omicron, #coronavirus, #SUA , #presedinte SUA