Ziare.com

Masuri de securitate pentru vizita lui Joe Biden la Bucuresti

Vineri, 16 Mai 2014, ora 17:32

   

Masuri de securitate pentru vizita lui Joe Biden la Bucuresti
Vizita vicepresedintelui SUA, Joe Biden, la Bucuresti a pus in alerta institutiile responsabile de securitatea nationala. Reprezentantii acestora s-au reunit vineri, la sediul SPP, pentru a stabili principalele masuri de securitate pentru zilele de 20 si 21 mai.

La intalnire au participat reprezentantii MAI, MApN, SRI, SIE, STS, SPP si PICCJ, institutii care fac parte din "Grupul de lucru constituit din reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniul Securitatii Nationale", se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Serviciul de Protectie si Paza (SPP).

Pentru buna desfasurare a acestui important eveniment s-a stabilit ca vor fi organizate "evaluari comune ale situatiei de securitate si armonizarea masurilor intre institutiile implicate in organizarea si buna desfasurare a vizitei inaltului demnitar la Bucuresti", precum si "simulari ale dispozitivelor privind masurile de securitate instituite in zilele in care se desfasoara vizita vicepresedintelui Statelor Unite ale Americii".

In comunicat se mai precizeaza ca Grupul de lucru doreste ca masurile de securitate ce vor fi impuse in cele doua zile in care se va desfasura vizita lui Joe Biden la Bucuresti sa nu afecteze buna desfasurare a activitatilor in Capitala, nefiind impuse "restrictii majore de trafic rutier".

In aceste zile se afla in Romania secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, iar la finalul lunii va veni la Bucuresti seful Pentagonului, Chuck Hagel.

Basescu si Rasmussen, declaratie comuna: Rusia submineaza pacea. Romania nu e singura

Ponta, dupa intalnirea cu Rasmussen: Nu a fost un schimb de replici oficial cu Rogozin, doar unul pe teme alcoolice cu presedintele

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1884 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor