Alegeri SUA. Ce spun miliardarii din Silicon Valley despre victoria lui Biden si a Kamalei Harris

Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 14:29
8791 citiri
Alegeri SUA. Ce spun miliardarii din Silicon Valley despre victoria lui Biden si a Kamalei Harris
Joe Biden/Facebook

Directori ai companiilor tech americane si alte personalitati din Silicon Valley i-au felicitat pe presedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, si pe Kamala Harris, selectia acestuia pentru functia de vicepresedinte, pentru victoria inregistrata la alegerile prezidentiale de martea trecuta, noteaza CNBC.

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, i-a felicitat pe cei doi intr-o postare pe Instagram, acesta afirmand ca victoria lor inseamna ca "unitatea, empatia si decenta nu sunt trasaturi ale unei era trecute", scrie Hotnews.ro.

Bezos a avut o relatie turbulenta cu presedintele Donald Trump pe durata mandatului acestuia.

Trump l-a atacat in mod repetat pe miliardarul american datorita faptului ca este proprietarul Washington Post, o publicatie considerata ostila de presedintele republican, din cauza taxelor platite de Amazon si relatiei companiei cu posta federala americana.

Fondatorul Microsoft Bill Gates, un critic vocal al gestionarii pandemiei de COVID-19 de catre administratia Trump, a declarat ca asteapta cu nerabdare sa "lucreze cu noua administratie si liderii ambelor tabere din Congres pentru a aduce sub control pandemia".

Presedintele Microsoft, Brad Smith, i-a felicitat pe Biden si Harris intr-o postare pe blogul companiei, facand apel la unitate in tara.

"Daca vrem sa mergem inainte ca natiune, trebuie sa construim noi punti si sa punem capat diviziunilor care ne separa", a declarat Smith.

Sheryl Sandberg, seful de operatiuni al Facebook, si Priscilla Chan, sotia lui Mark Zuckerberg, au felicitat-o pe Kamala Harris pentru victoria sa istorica, aceasta fiind prima femeie de culoare aleasa pentru functia de vicepresedinte.

"Stim acum, dupa cateva zile lungi, ca Joe Biden va fi urmatorul nostru presedinte - si pentru prima data in 231 de ani, urmatorul nostru vicepresedinte va fi o femeie sudi-asiatica de culoare care este fiica unor imigranti", a scris Sandberg intr-o postare pe Facebook.

"Exista vremuri in care America face un pas mare inainte in crearea unui guvern care reflecta tara diversa pe care o avem. Astazi este una din acele zile", a mai adaugat Sandberg.

Laurene Powell Jobs, vaduva fondatorului Apple Steve Jobs, a salutat alegerea lui Biden si Harris printr-un tweet, notand ca alegerea lui Harris reprezinta o victorie care "a spulberat tavanul de sticla pentru totdeauna".

CEO-ul Tesla si SpaceX, Elon Musk, a fost eluziv in ceea ce priveste rezultatul alegerilor, acesta notand intr-o postare criptica pe Twitter ca "Este nevoie de un baner nou. Nici puternic de stanga nici de dreapta".

Musk declarase la sfarsitul lunii septembrie ca nu este hotarat cu cine sa voteze si ca va lua o hotarare dupa dezbaterile dintre cei doi candidati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele SUA Joe Biden reia o practică neobligatorie, întreruptă în timpul lui Trump: ”Toţi locatarii Biroului Oval trebuie să fie deschişi şi oneşti faţă de poporul american”
Președintele SUA Joe Biden reia o practică neobligatorie, întreruptă în timpul lui Trump: ”Toţi locatarii Biroului Oval trebuie să fie deschişi şi oneşti faţă de poporul american”
Preşedintele american Joe Biden şi-a făcut publică luni declaraţia fiscală, o tradiţie americană în materie de transparenţă la vârful statului, care a fost temporar întreruptă în...
Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Donald Trump va deveni luni, 15 aprilie, primul fost preşedinte al Statelor Unite chemat să răspundă în faţa justiţiei penale, într-un proces care se va deschide la New York şi care face...
#Joe Biden, #Elon Musk, #Bill Gates, #Jeff Bezos, #miliardari, #SUA, #alegeri SUA, #stiri internationale , #stiri Joe Biden