Un analist american avertizează: Amenințarea lui Biden contra Rusiei nu-l va descuraja pe Putin în Ucraina

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 14:30
3383 citiri
Un analist american avertizează: Amenințarea lui Biden contra Rusiei nu-l va descuraja pe Putin în Ucraina
Summitul virtual dintre Biden și Putin FOTO: The Guardian

Joe Biden și Vladimir Putin au avut un summit virtual în 7 decembrie 2021, în timpul căruia președintele Statelor Unite a transmis un mesaj sever legat de o potențială invazie a Rusiei în Ucraina. Însă, noile sancțiunile americane preconizate nu sunt eficiente, avertizează un analist american, David Cortright, profesor la Universitatea Notre Dame din SUA.

Adminstrația Biden amenință cu sancțiuni dure, ”de mare impact” împotriva Moscovei, în cazul unei confruntări militare cu Ucraina. Oficiali din Serviciile Secrete americane au anunțat că Rusia s-a pregătit pentru o posibilă invazie în Ucraina, adunând peste 90.000 de militari de-a lungul graniței, potrivit Independent.

Noile măsuri ale Casei Albe îndreptate contra Rusiei ar reprezenta ceva suplimentar față de sancțiunile deja existente, impuse la începutul lui 2021, cât și în ultimii ani. Factorii politici de la Washington susțin că acestea ar da roade.

Cu toate astea, un studiu efectuat de Institutul Peterson pentru economie internațională din Washington, a constatat că sancțiunile unilaterale ale Statelor Unite și-au atins scopul doar în proporție de 13%.

SUA pregătite să dea o lovitură de trăsnet Rusiei: Moscova ar putea fi paralizată pe plan internațional VIDEO

Iar măsurile luate de SUA contra Rusiei, până acum, nu au funcționat și asta datorită faptului că relațiile comerciale dintre Washington și Moscova sunt reduse. Astfel, schimburile americane cu Rusia însumau doar 34,9 miliarde de dolari în 2019, în care exporturile SUA erau de 10,9 miliarde de dolari, iar importurile de 24 miliarde de dolari, acumulându-se un deficit al Americii de 13,1 miliarde de dolari, potrivit USTR.

Pentru a vă face o imagine completă, putem compara cifrele de mai sus cu relațiile comerciale dintre SUA și China, care sunt de peste 14 ori mai mari. Astfel, importurile SUA dn China au fost de 393,6 miliarde de dolari, iar exporturile SUA în China de 110 miliarde de dolari în 2020, rezultând un deficit pentru Washington de 283,6 miliarde de dolari, conform The Balance.

Fenomenul ce ia prin surprindere omenirea: Apariții stranii pe cerul nopții la Londra, Amsterdam și Berlin VIDEO

Concluzia analistului politic din Statele Unite este că, și în cazul unor sancțiuni americane suplimentare, unilaterale, contra Rusiei, efectul nu ar fi cel scontat. În schimb, profesorul american Cortright de la Universitatea Notre Dame, Indiana, susține că sanțiunile care pot ”lovi” Moscova, cu adevărat, sunt cele luate în comun de SUA și țările din Uniunea Europeană.

Asta, deoarece Rusia este al cincilea cel mai mare partener comercial al Uniunii Europene, în timp ce UE este cel mai mare partener al Moscovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Preşedintele american Joe Biden a provocat stupoare, joi, 16 aprilie, după ce a povestit despre unchiului său, despre care presupune că a fost devorat de canibali în Noua Guinee în timpul...
Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA
Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA
Dacă anunțul privind prietenia ”fără limite” dintre Rusia și China a făcut valuri la vremea respectivă, iată că relația dintre Xi Jinping și Vladimir Putin capătă alte accente, iar...
#Joe Biden, #biden putin, #sanctiuni SUA Rusia, #sanctiuni UE Rusia, #Rusia razboi Ucraina, #SUA Rusia tensiuni , #stiri Joe Biden