Fanii fostei Prime Doamne Michelle Obama continua sa spere ca va accepta sa devina vicepresedintele lui Biden

Joi, 06 August 2020, ora 11:14
2258 citiri
Fanii fostei Prime Doamne Michelle Obama continua sa spere ca va accepta sa devina vicepresedintele lui Biden
Sursa: Pixabay

Fanii fostei Prime Doamne a SUA Michelle Obama nu renunta, nici in ultimul moment, sa incerce sa o convinga sa devina colega de echipa a candidatului democrat la presedintie Joe Biden in cursa pentru Casa Alba, unde, daca Biden ar castiga alegerile din noiembrie, Michelle ar reveni de aceasta data ca vicepresedinte al Statelor Unite, relateaza joi dpa.

Joe Biden, care urmeaza sa ia o decizie zilele acestea privind candidatul sau la vicepresedintie, "trebuie sa vina cu cel mai puternic ticket posibil pentru a obtine o victorie zdrobitoare, care nu doar sa-l inlature pe Donald Trump din functie, ci sa si arunce spiritul neamerican al trumpismului la cosul de gunoi al istoriei", indeamna intr-o scrisoare deschisa comitetul de sustinere a dnei Obama pentru postul de vicepresedinte, intre semnatari numarandu-se si actorul premiat cu Oscar Louis Gossett Jr.

Tandemul Biden-Michelle Obama creste si sansele ca democratii sa recupereze controlul asupra Senatului, noteaza comitetul.

Joe Biden a promis sa aleaga o femeie pentru postul de vicepresedinte, iar multe dintre potentialele candidate sunt de culoare.

Intrebat in aprilie ce ar face daca Michelle Obama si-ar exprima interesul pentru a-i fi coechipier, Biden a afirmat ca ar alege-o "fara ezitare".

Dar, desi este evident foarte iubita si capabila sa atraga voturi - in 2019 un sondaj YouGov a desemnat-o drept cea mai admirata femeie din lume, depasindu-le pe Angelina Jolie si Oprah Winfrey -, Michelle Obama a spus in repetate randuri ca nu vrea sa candideze, incepand din martie 2016, cand, inainte de incheierea celui de-al doilea mandat de presedinte al lui Barack Obama, ea a afirmat clar ca nu intentioneaza sa se intoarca la Casa Alba. "Nu voi candida la presedintie. Nu, n-am sa fac asta", a declarat ea atunci in fata unui auditoriu vizibil dezamagit, si nu s-a razgandit de atunci, cel putin public.

Fosta Prima Doamna a explicat ca poate face mai multe pentru societate ramanand in afara politicii. In 2018, ea a lansat asociatia nonprofit When We All Vote, vizand incurajarea participarii la vot a tinerilor, iar in acelasi an si-a lansat cartea de memorii devenita bestseller "Becoming".

Comitetul de sustinere a candidaturii sale la vicepresedintie recunoaste in scrisoare ca sunt si alte persoane "calificate" pentru aceasta functie si ca va sustine in final pe oricine va fi nominalizat.

In afara de faptul ca pare foarte improbabil ca Michelle sa accepte o eventuala invitatie din partea lui Biden, in mai, ziaristul si scriitorul Michael Arceneaux a pledat in revista Essence, avand ca public-tinta femeile afro-americane, ca fosta Prima Doamna a SUA sa fie lasata in pace.

"Michelle Obama nu vrea sa fie presedinte. Si avand in vedere halul in care se afla America in acest moment, nici nu e de mirare. Propun sa o lasam pe dna Obama in pace. Trebuie sa-i respectam dorinta de a incerca sa schimbe lucrurile in bine din afara politicii oficiale. Si-a castigat acest drept", a scris Arceneaux.

Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda...
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
#statele unite, #Michelle Obama, #alegeri, #Biden, #Trump , #stiri Joe Biden