Joe Biden si-a prezentat echipa diplomatica si de securitate nationala: "Statele Unite sunt pregatite sa ghideze lumea"

Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 21:19
3106 citiri
Joe Biden si-a prezentat echipa diplomatica si de securitate nationala: "Statele Unite sunt pregatite sa ghideze lumea"
Joe Biden si Anthony Blinken

Statele Unite sunt "pregatite sa ghideze lumea", a afirmat presedintele ales american Joe Biden, prezentand echipa diplomatica si de securitate nationala a viitoarei sale administratii, marti, la Wilmington, scrie AFP.

"Este o echipa care reflecta faptul ca America s-a intors, pregatita sa ghideze lumea si nu sa se retraga", a afirmat el, semnaland virajul pe care il va face in politica americana la nivel international.

Joe Biden a confirmat ca Anthony Blinken va fi sef al diplomatiei. Biden si Blinken vor fi pregatiti "din prima zi" si este un om care cauta oportunitati. "Nu putem rezolva singuri problemele lumii, trebuie sa cooperam cu celelalte tari", a afirmat diplomatul numit de Biden, subliniind nevoia de "cooperare" si de "parteneriat" cu tarile straine, scrie AFP.

Potrivit The Guardian, Biden l-a numit pe Alejandro Mayorkas, de origineza cubaneza, - sef al Departamentului Securitatii Interne - prima persoana in aceasta pozitie din SUA.

"Vreau sa fiu clar. Nu subestimez nicio secunda dificultatile in a respecta angajamentele mele indraznete pentru a combate schimbarile climatice. Dar in acelasi timp, nimeni nu trebuie sa subestimeze nicio secunda determinarea mea in a o face", a declarat Biden de la Wilmington, in Delaware, prezentand echipa diplomatica si de securitate nationala a viitoarei sale administratii.

Biden l-a prezentat pe John Kerry emisar prezidential pentru clima - "una dintre cele mai mari amenintari din prezent" - criza climatica. Viitorul emisar special american pentru clima John Kerry a solicitat marti comunitatii internationale "mai multa ambitie" in lupta contra schimbarii climatice, o prioritate a presedintelui ales Joe Biden.

Doar Acordul de la Paris pentru clima semnat in 2015 "nu este suficient", a afirmat Kerry, solicitand participantilor la conferinta COP26 din noiembrie 2021 de la Glasgow sa "fie mai ambitiosi impreuna sau vom esua impreuna". Presedintele ales al SUA l-a prezentat pe Avril Haines - director Serviciilor de Informatii, prima femeie in aceasta functie. "Suntem mult mai in siguranta cu Avril de paza", a spus Joe Biden.

Alegerea lui Joe Biden pentru postul de ambasador american la Natiunile Unite este Linda Thomas-Greenfield. "America s-a intors, multilateralismul s-a intors, diplomatia a revenit", a spus ea. Thomas-Greenfield lucreaza in diplomatie de 35 de ani.

In viitoarea administratie, Jake Sullivan va fi consilier pentru securitate nationala.

Cititi si:

Alegeri SUA 2020. Victoria lui Joe Biden, certificata si in Pennsylvania. Un nou esec major pentru Donald Trump

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Israelul a luat în considerare lovituri rapide de represalii împotriva Iranului. „Va exista evident un răspuns”
Israelul a luat în considerare lovituri rapide de represalii împotriva Iranului. „Va exista evident un răspuns”
Armata israeliană a luat în considerare efectuarea unor lovituri rapide împotriva Iranului ca represalii la atacul cu rachete şi drone lansat de Teheran în weekendul trecut asupra teritoriului...
#Biden, #echipa, #diplomati, #Securitate, #SUA, #presedinte, #alegeri , #stiri Joe Biden