Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Joe Biden, critici la adresa lui Putin și Xi Jinping. Absența de la Conferința Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, „o mare greșeală”

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 07:30
1984 citiri
Joe Biden, critici la adresa lui Putin și Xi Jinping. Absența de la Conferința Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, „o mare greșeală”
Joe Biden, presedintele SUA FOTO Facebook/ Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a criticat liderii chinez şi rus pentru că nu participă la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice ce are loc la Glasgow.

Într-un discurs ţinut marţi noapte, Biden a spus că deşi clima reprezintă „o problemă uriaşă”, China „a întors spatele”, adăugând că acelaşi lucru l-au făcut Rusia şi Vladimir Putin, citează BBC.

La summit-ul care a început pe 31 octombrie nu se află nici liderul de la Kremlin, nici cel de la Beijing, Xi Jinping.

Ambele ţări sunt reprezentate de delegaţii care participă la discuţiile ce vor avea loc pe parcursul a două săptămâni.

China este cel mai mare poluator din lume, urmată de Statele Unite. Rusia se află pe locul al cincilea, după Uniunea Europeană şi India.

Mai mult de 120 de lideri au ajuns la conferinţa din Scoţia. Ţările au anunţat deja acorduri importante, inclusiv să reducă nivelul emisiilor de metan şi al defrişărilor până în 2030.

China şi Rusia sunt semnatare ale acordului privind tăierile de păduri. Înainte de discursul lui Biden, preşedintele rus s-a adresat prin sistem videoconferinţă la o întâlnire privind gestionarea forestieră de la COP26, marţi, spunând că Rusia ia „cele mai puternice şi energice măsuri pentru conservarea” zonelor împădurite, potrivit unui comunicat de presă emis de Kremlin.

Preşedintele american a făcut comentariile atunci când a fost întrebat despre rolul altor ţări - inclusiv China, Rusia şi Arabia Saudită - în discuţiile de până acum.

„Ideea că Beijingul încearcă să îşi impună, cum era de aşteptat, un nou rol în lume ca lider mondial - să nu vină... să fim serioşi”, a spus Biden, care a adăugat că absenţa lui Xi Jinping este „o mare greşeală”.

El a spus acelaşi lucru despre Putin, adăugând că zonele naturale din Rusia ard şi preşedintele nu spune nimic despre asta.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, nu a oferit vreun motiv pentru care preşedintele nu va participa la conferinţă. Acest lucru a fost anunţat din luna octombrie. Totuşi, el a spus că schimbările climatice sunt o prioritate pentru Rusia.

În aceeaşi lună octombrie, oficialii i-au spus prim-ministrului britanic Boris Johnson că preşedintele chinez nu e aşteptat să participe.

În luna septembrie, Xi a anunţat că ţara sa are ca obiectiv să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2060, cu un plan de a atinge un vârf al emisiilor înainte de 2030.

Putin a mai spus în octombrie, la un forum pe energie, că Rusia va depune eforturi pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon „nu mai târziu de 2060”.

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă lumea în prezent. Guvernele trebuie să stabilească planuri ferme legat de reducerea emisiilor de gaze cu efect de încălzire pentru a fi prevenită creşterea mai mare a temperaturii globale.

Biden l-a luat peste picior pe Trump la un eveniment de campanie. Cu ce crede președintele american că-și tratează rivalul său părul VIDEO
Biden l-a luat peste picior pe Trump la un eveniment de campanie. Cu ce crede președintele american că-și tratează rivalul său părul VIDEO
Încântat de primirea entuziastă de care a avut parte miercuri, 24 aprilie, la un eveniment de campanie, Joe Biden și-a luat peste picior adversarul din cursa pentru prezidențiale. Biden l-a...
SUA au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina. Ar fi fost folosite deja în Crimeea
SUA au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina. Ar fi fost folosite deja în Crimeea
Statele Unite au livrat Ucrainei rachetele cu rază lungă de acțiune ATACMS, la începutul acestei luni. Anterior, administrația Biden refuzase să le trimită. Președintele american ar fi...
#Joe Biden presedinte SUA, #Vladimir Putin presedinte Rusia, #Xi Jinping, #clima , #stiri Joe Biden