Putin nu își schimbă comportamentul față de SUA: Biden a primit noi dovezi despre amestecul Rusiei în alegerile din 2022 VIDEO

Luni, 16 August 2021, ora 12:28
3129 citiri
Putin nu își schimbă comportamentul față de SUA: Biden a primit noi dovezi despre amestecul Rusiei în alegerile din 2022 VIDEO

Administrația Biden a primit periodic, în ultima vreme, din partea Serviciilor Secrete noi rapoarte care indică eforturile Rusiei de amestec în alegerile americane din 2022. Vladimir Putin nu își schimbă comportamentul față de SUA, în ciuda avertismentelor date de liderul de la Casa Albă, la întâlnirea de la Geneva, din iunie 2021.

Joe Biden a menționat operațiunile Rusiei, când a dezvăluit că a primit noi informații despre ”ceea ce face Rusia deja, în legătură cu alegerile din SUA din 2022 și alte dezinformări”, potrivit CNN.

Președintele american a spus că aceste interferențe ale Moscovei ”reprezintă o încălcare limpede a suveranității noastre”. Rapoartele venite de la Serviciile de Informații arată că rușii trimit dezinformări pe rețelele sociale și în mass-media în scopuri propagandistice.

De asemenea, există indicii că Moscova încearcă să valorifice dezbaterea aprinsă din Statele Unite, legată de vaccinuri și purtarea măștilor.

Surse, care urmăresc îndeaproape activitatea Rusiei, spun că tacticile Moscovei evoluează și sunt mai sofisticate decât cele folosite în anul 2016, când au aplelat la cumpărarea de reclame pe Facebook.

Analiștii subliniază faptul că alegerile din 2022 din SUA, nu sunt singura țintă a rușilor. ”Cu siguranță există o creștere a activității în jurul alegerilor, dar activitatea este susținută. Nu s-a oprit niciodată cu adevărat și nu ar trebui să ne concentraăm atenția doar asupra alegerilor”, a spus Emily Harding, fostul director adjunct al Comitetului de Informașții din Senatul american.

Complotul lui Putin împotriva Statelor Unite: Amestecul perfid al Kremlinului în afacerile americanilor

Trebui menționat faptul că în timpul summit-ului din iunie de la Geneva, Joe Biden l-a avertizat pe Putin să stăpânească activitățile cibernetice rău intenționate ale țării sale, inclusiv atacurile de tip ransomware și interferențele în politica SUA.

Cu toate astea, se pare că nimic nu s-a schimbat în Rusia, referitor la aceste probleme. ”Nu cred că nimeni din administrația Biden nu crede că Putin își va schimba vreunul dintre comportamente, deoarece noi i-am cerut acest lucru.

Biden dă lovitura în SUA: America duduie motoarele economiei ca-n vremea lui Kennedy, Carter și Johnson

Asigurarea alegerilor din 2022 este fundamentală pentru democrația noastră. Monitorizăm în permanență amenințările, inclusiv eforturile străine de a influența sau de a interveni în procesele noastre democratice”, a spus Bill Evanina, înalt oficial din Comunitatea de Informații, responsabil cu amenințările de la alegerile din 2020.

Citeste si:
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...
Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?
Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?
Fostul președinte al Senatului și actual vicepreședinte al USR, Anca Dragu, a comentat la RFI informațiile vehiculate în ultima perioade privind o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș din...