Joe Biden avertizeaza: Rusia va lansa atacuri cibernetice in Europa. Se va intampla, va asigur!

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 17:05
5955 citiri
Joe Biden avertizeaza: Rusia va lansa atacuri cibernetice in Europa. Se va intampla, va asigur!

In ultimul sau discurs in calitate de vicepresedinte al SUA, Joe Biden a avertizat ca Rusia sigur va lansa atacuri cibernetice si asupra Europei, asa cum a procedat in SUA.

"Scopul e clar: prabusirea ordinii internationale liberale", a spus Biden intr-un discurs sustinut la Forumul Economic Mondial de la Davos, conform CNN.

Rusia se va folosi de propaganda online si de atacuri cibernetice pentru a incerca sa influenteze alegerile din Europa, a avertizat Biden.

"Nu doar SUA au fost tinta; am vazut acelasi fel de atacuri in trecut, iar cu atatea tari din Europa unde vor avea loc alegeri anul acesta, ar trebui sa ne asteptam la alte incercari ale Rusiei de a se amesteca in procesul democratic", a mai completat vicepresedintele american. "Se va intampla din nou, va asigur!", a avertizat Biden.

Mai multe tari europene au programate alegeri legislative sau prezidentiale in acest an. In aceasta situatie sunt Germania, Franta, Olanda si Cehia.

Sub presedintele Putin, afirma oficialul american, Rusia lucreaza cu fiecare instrument de care dispune pentru a discredita proiectul european, a testa fisurile tarilor occidentale, pentru a se reveni la o politica definita de sfere de influenta.

In opinia sa, cel mai bun mod de a opri Moscova este o alianta puternica intre SUA si UE.

"Ma aflu aici pentru a trage un semnal de alarma, pentru actiune. Nu putem astepta ca altii sa scrie viitorul pe care spera sa-l vada", a mai spus Biden, adaugand ca "SUA si Europa trebuie sa conduca lupta pentru apararea valorilor care ne-au adus unde suntem acum".

Discursul lui Biden vine cu doua zile inainte de investirea lui Donald Trump, cand starea generala e una de incertitudine si chiar ingrijorare, arata si Business Insider. Iar afirmatiile lui Biden sunt in aceasta nota.

Vicepresedintele avertizeaza ca Rusia va face orice pentru a se impune, dand ca exemplu ceea ce se intampla in Ucraina, tara pe care a vizitat-o recent.

"Rusia doreste intoarcerea la o lume in care cel puternic isi impune vointa prin putere militara, coruptie sau infractiuni - in timp ce vecinii mai slabi cad unul dupa altul", a explicat Biden cum stau si vor sta lucrurile daca nu se iau masuri.

Potrivit lui Biden, in acest context, NATO e poate mai importanta acum decat oricand. Afirmatia vine la doar cateva zile de cand Trump a declarat ca "NATO este o structura invechita".

In finalul discursului sau, conceput ca un spectacol, Biden, decorat zilele trecute de Obama, a ramas pe scena in intuneric, adaugand, fara ca figura sa se mai vada (ci doar silueta intunecata), ca va ramane o voce in continuare, chiar daca nu va mai fi vicepresedinte.

"Voi continua sa-mi folosesc vocea si puterea, ca cetatean, facand tot ce-mi sta in putinta sa pastrez alianta noastra transatlantica puternica si plina de viata", a incheiat el.

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...