Surpriza la alegerile prezidentiale din SUA? Pe cine ar putea sustine Obama

Marti, 25 August 2015, ora 14:00
6892 citiri
Surpriza la alegerile prezidentiale din SUA? Pe cine ar putea sustine Obama
Foto: Arhiva Facebook/ Joe Biden

Presedintele Barack Obama si-a dat acordul pentru ca vicepresedintele Joe Biden, cu care a candidat in tandem la ultimele doua alegeri prezidentiale din Statele Unite ale Americii, sa candideze pentru Casa Alba, in 2016.

Cei mai puternici oameni din America au luat masa, luni dupa-amiaza, la Casa Alba, inainte ca Obama sa plece catre Las Vegas, transmite CBS News.

Apoi, luni seara, Biden avea programata o intalnire cu Anita Dunn, unul dintre cei mai importanti consilieri ai lui Barack Obama din primul sau mandat, si Bob Bauer, un expert in finantarea campaniilor, totodata consilier personal al presedintelui american.

Alegeri SUA: Joe Biden, amenintare majora pentru Hillary Clinton

Secretarul de presa al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat luni, in cadrul unei informari de presa, ca Obama considera ca, prin cooptarea lui Joe Biden in campania din 2008, a luat cea mai inteligenta decizie din cariera sa politica.

Sustinerea unei candidaturi a lui Joe Biden ar putea fi insa un lucru ciudat pentru presedintele american, din moment ce fostul sau secretar de stat Hillary Clinton este principalul candidat democrat in acest moment. Si, chiar daca Obama nu si-a aratat public sustinerea pentru vreun candidat, Earnest nu a garantat ca Obama ar urma sa ramana neutru in campania interna a democratilor, spunandu-le jurnalistilor ca nu ar exclude o asemenea sustinere.

Trump, aproape de Hillary Clinton in sondaje - fosta Prima Doamna este in cadere libera

Includerea vicepresedintelui american in lista de discutii privind viitorul candidat democrat la alegerile prezidentiale are legatura cu ingrijorarile tot mai mari in randul donatorilor si al liderilor democrati, privind intensificarea controverselor legate de serverul privat de pe care Hillary Clinton a trimis mailuri oficiale.

Printre dezavantajele lui Biden s-ar numara insa faptul ca a candidat deja de doua ori si ca are acum 72 de ani, mai mult decat orice alt candidat care a fost ales presedinte, in istoria SUA, urmand sa implineasca 74 de ani in luna alegerilor prezidentiale din 2016.

La inceputul lunii august, a aparut informatia potrivit careia Joe Biden si consilierii sai analizau posibilitatea unei candidaturi la presedintia Statelor Unite, ceea ce ar insemna o amenintare serioasa pentru Hillary Clinton in cursa pentru nominalizare din cadrul Partidului Democrat.

De asemenea, intr-un sondaj dat publicitatii in a doua jumatate a lunii august, Biden s-ar afla pe locul trei in preferintele alegatorilor in ce ii priveste pe candidatii democrati, cu 14 la suta din optiunile exprimate, dupa Hillary Clinton (47 la suta) si senatorul de Vermont Bernie Sanders (29 la suta).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Joe Biden alegeri SUA, #Biden candidat alegeri SUA, #Obama sustinere Biden alegeri, #candidati alegeri SUA, #candidat democrat alegeri SUA , #vicepresedinte SUA