Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Snooker: Higgins a castigat Campionatul Mondial dupa o finala de vis (Video)

Marti, 03 Mai 2011, ora 10:35
3575 citiri
Snooker: Higgins a castigat Campionatul Mondial dupa o finala de vis (Video)

John Higgins s-a incoronat, luni seara, pentru a patra oara campion mondial la snooker, dupa ce l-a invins cu 18-15 pe englezul Judd Trump.

Ultimul act de la Crucible Theater din Sheffield a oferit un adevarat spectacol, vulpoiul Higgins si "noul O'Sullivan" luptandu-se pentru titlul suprem pe durata a 33 de frame-uri.

Trump, surpriza placuta a Campionatului Mondial dupa ce a ajuns in ultimul act venind tocmai din calificari, a jucat maginific, dar, la numai 21 de ani neimpliniti, i-a lipsit experienta in fata unui Higgins uns cu toate alifiile.

Cu lovituri de distanta foarte precise si puternice, chiar uimitoare pentru un pusti care a "calcat" pentru prima oara intr-o finala la Crucible, Judd Trump l-a condus la un moment dat pe Higgins cu 12-9.

Dupa opt frame-uri cu o desfasurare de-a dreptul dramatica, scotianul a reusit sa intoarca rezultatul in favoarea sa, iar apoi s-a distantat la doua puncte, jocul decisiv fiind disputat la scorul de 17-15.

Ultimul frame a oferit aceeasi desfasurare dramatica, John Higgins reusind sa se impuna dupa ce Trump a avut doua sanse mari sa reduca din diferenta, dar a ratat surprinzator. Snookerul ratat la bila roz i-a fost fatal. Experimentatul scotian a introdus bila la buzunarul din mijloc cu o lovitura de exceptie, cu manta, obtinand cel de-al patrulea titlu al carierei, dupa cele castigate in 1998, 2007 si 2009.

"Trump a jucat mai bine pe parcursul a doua zile si n-am vazut un snooker atat de bun practicat de un jucator atat de tanar in viata mea. Loviturile lui de distanta au fost placute, dar pe mine m-au terminat.

A fost greu si am avut meciuri dificile. Stiam ca trebuie sa joc in prima sesiune a zilei finale foarte bine pentru a avea o sansa. Daca nu era familia alaturi nu as fi fost acum campion mondial.", a spus Higgins la finalul partidei.

"Vrajitorul din Wishaw" a incasat un cec de 250.000 de lire sterline si se afla pe locul al patrulea in clasamentul celor mai multe titluri mondiale din palmares fiind devansat de Stephen Hendry (7), Steve Davis (6) si Ray Reardon (6).

Urmariti mai jos momentele decisive ale ultimului frame:

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#John Higgins, #Higgins campion mondial snooker, #Campionatul Mondial Snooker, #Judd Trump, #Higgins Trump finala snooker , #snooker