Alegeri SUA: McCain 141 de electori, Obama 206

Miercuri, 05 Noiembrie 2008, ora 01:29
3635 citiri
Alegeri SUA: McCain 141 de electori, Obama 206
Foto: Reuters

Pana in acest moment rezultatele arata ca Barack Obama a adjudecat 206 electori, iar McCain a adjudecat 141. Potrivit primelor exit-poll-uri prezentate de CBS, statul Kentucky ar fi castigat de McCain cu 68%, in timp ce Obama ar fi obtinut 31%.

McCain parea sa fie invingator si in Florida, unde a obtinut 53%, pe cand Obama 47%, insa, pe masura ce minutele au trecut, situatia s-a schimbat, Obama conducand cu 48% in fata lui McCain, care a primt 34% din voturi. In Virginia McCain conduce cu 54% in fata lui Obama care a obtinut 46% din voturi.

Situatia sta altfel, insa, in Indiana si in Colorado. In statul Indiana McCain a castigat 49% dintre voturi pe cand Obama, 50%. In Colorado McCain reunit 44% dintre optiunile de vot ale americanilor, iar Obama 55%.

Americanii din New Hampshire si din Maine par sa fi votat la fel, McCain obtinand 33%, iar Obama 67% din voturi in ambele state.

Si in Georgia si in South Carolina McCain a iesit invingator, in primul stat obtinand 70%, fata de 29%, Obama, iar in al doilea, 64% McCain si 35% Obama. In North Carolina Obama a obtinut 50% dintre voturi, pe cand McCain 49%.

In Alabama senatorul democrat a obtinut 92% din voturi, pe cand McCain doar 8%, iar in Ohio Obama a castigat cu 68% in fata contrcandidatului sau care a adunat 31% dintre voturile americanilor.

In Texas Obama a obtinut 54%, iar McCain 46%, iar in Kansas republicanul a obtinut 76%, pe cand Obama - 23%. In Missouri si in Michigan McCain conduce cu 58, respectiv 56% din voturi, pe cand Obama a obtinut 40, respectiv 43% din voturi. In North Dakota McCain - 53%, Obama - 44%.

In Mississippi Obama a obtinut 32% din voturi, iar Obama 67%. In Oklahoma, Obama 39%, iar McCain 60%, in Tennessee, Obama 39%, iar McCain 60%, in Vermont 63% Obama, 35% McCain, iar in West Virginia Obama a obtinut 56%, pe cand McCain 42%.

In Nebraska McCain obtine 64%, Obama 35%, in New Mexico McCain 61%, Obama, 38%, in South Dakota McCain 50%, Obama, 48% si in Louisiana McCain obtine 62% si Obama 37% din voturi.

Starea economiei este, in opinia americanilor, cea mai stringenta problema cu care se confrunta Statele Unite. Sondajele efectuate la iesirea de la urne au demonstrat ca 62% dintre alegatori sunt interesati de acest subiect, in timp ce situatia din Irak sau terorismul ii preocupa doar pe 10, respectiv 9% dintre americani.

Aproape 90% din cei care considera terorismul cea mai mare provocare a Statelor Unite au votat pentru candidatul republican John McCain. Tot pentru McCain au votat peste o treime dintre americanii ingrijorati de evolutia problemei irakiene.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#John McCain, #castgator, #Knetucky, #exitpoll , #Barack Obama