Ziare.com

Mai mult de 12 milioane de americani au votat deja anticipat

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 22:22

   

Mai mult de 12 milioane de americani au votat deja anticipat
Mai mult de 12 milioane de americani votasera deja pana marti anticipat la alegerile prezidentiale din Statele Unite, majoritatea voturilor fiind acordate candidatului democrat Barack Obama, potrivit informatiilor partiale furnizate de un expert.

Potrivit profesorului Michael McDonald, profesor de stiinte politice la Universitatea George Mason din Fairfax (Virginia) si colaborator al gupului de cercetare Brookings Institution de la Washington, 12.623.528 americani au votat deja.

In statele unde sunt disponibile informatii, Michael McDonald a luat in calcul afilierea politica a alegatorilor. In Florida, de exemplu, 44,7% dintre democrati au votat anticipat, comparativ cu 40% dintre republicani. In Iowa au votat 49,4% dintre democrati, fata de 28,3% dintre republicani. in Louisiana, raportul este de 57,9%, fata de 29,4%.

Totusi, mai multe state nu au informatii cu privire la afilierea politica a alegatorilor, ceea ce face incomplete calculele profesorului Michael McDonald. Votul anticipat din Statele Unite poate lua forma unui vot prin corespondenta, pentru care unele state invoca o scuza (deplasare de munca sau un alt imperativ), iar alte state autorizeaza acest tip, fara invocarea unor scuze.

Persoanele care doresc sa voteze anticipat pot sa se deplaseze personal la sectiile de vot pentru a face o solicitare in acest sens. Fenomenul votului anticipat este susceptibil sa insele sondajele de la iesirea de la urne, pentru ca se ascunde o parte a scrutinului.

Michael McDonald a promis actualizarea zilnica a datelor pe care la aduna pana la 4 noiembrie.

Citeste mai multe despre vot anticipat SUA Barack Obama John McCain
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1321 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toate sansele in aparenta le are Obama ! Eu inca sant sceptic in ce priveste alegerea lui !

.

 

Cred ca va cistiga candidatul democrat, senatorul de Illinois, Barack Obama.

Conform sondajelor favorit la alegerile prezidentiale americane din 4 noiembrie 2008 este candidatul democrat Barack Obama senator de Illinois.
Si eu cred ca democratul Barack Obama va cistiga alegerile prezidentiale din 4 noiembrie 2008.
Sa nu uitam de cresterea economica din perioada altui presedinte democrat si anume Bill Clinton fata de criza financiara prin care trec in prezent Statele Umite.

 

alegatori

stimabile "informator", poate ca nu esti destul de informat si nu stii ca in usa sunt cca. 200 milione de cetateni cu drept de vot. al doilea, votul anticipat este secret si nu se numara decat dupa inchiderea alegerilor. el poater fi trmis prin posta sau electronic. ma intreb cu a putut "specialistul" citat de dvs.sa stie cum s-a votat.
Va spun eu. "specialisti" de acest gen exista peste tot. vorbesc in functie de cine ii plateste. la fel ca pe "ziaristii" din romania. poate data viitoare semnezi ceea ce scrii, ca un ziarist cu simt de raspundere.

 

Lui MIKIDOI

Exista state unde listele se fac dupa preferinta alegatorului.Ca ei au votat ce au aratat ca prefera,sau nu,asta nu se stie.Ca sund 200 milioane de persoane cu drept de vot,asta conteaza [rea putin,pentruca lin ultimii 16 ani sau prezentat intre 34 si 38% din corpul electoral.(in aceasta privinta suntem egali cu USA.Exista tari in care votul este obligatoriu(in Europa) cea ce a determinat pe unii adopterea si in Romanie a acestui sistem.Dupa parerea mea este o transformare a unui drept intr-o obligatie,care asiggura comfortul clasei stapanitoare.Mai bine ca "alesii"sa fie supusii vointei populare,sa faca cea ce promit,si atunci omul va sti ca votul sau nu serveste drept hartie igienica.Dar astea,,sunt vise.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor