Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Putin: Conflictul din Georgia, orchestrat de SUA pentru campania lui McCain

Joi, 28 August 2008, ora 19:03
1730 citiri
Putin: Conflictul din Georgia, orchestrat de SUA pentru campania lui McCain

Premierul rus Vladimir Putin acuza Statele Unite ca au orchestrat conflictul din Georgia pentru a-l ajuta pe candidatul republican la Casa Alba, John McCain, impotriva democratului Obama.

Astfel, Putin a declarat intr-un interviu pentru CNN, realizat la Soci, ca Statele Unite au incurajat Georgia sa atace regiunea separatista Osetia de Sud, atac caruia Rusia i-a raspuns cu o contraofensiva de amploare, bombardarea si ocuparea unei parti din teritoriul georgian.

Premierul rus Vladimir Putin a mai spus ca Statele Unite au incurajat conflictul din Georgia pentru a distrage atentia alegatorilor de la razboaiele din Irak si Afganistan si a ajuta astfel candidatul republican in cursa pentru Casa Alba.

"Daca am inteles bine (...), cineva din Statele Unite a creat acest conflict special pentru ca situatia sa se inrautateasca si pentru a crea un avantaj in favoarea unuia dintre candidatii in cursa stransa pentru functia de presedinte", a declarat Putin.

McCain s-a pozitionat clar in favoarea Georgiei inca de la inceputul conflictului, facand declaratii extrem de ferme la adresa Rusiei, spre deosebire de Obama, care era in vacanta la momentul declansarii crizei si a cerut in prima faza ambelor tabere sa inceteze ostilitatilor.

Pentru Obama, Rusia "nu este nici inamic, nici un aliat apropiat", dar este o tara asupra careia trebuie sa continue presiunile pentru mai multa democratie.

Conflictul a coincis cu o erodare in sondaje a lui Obama, care conducea in intentiile de vot, pe care analistii o pun tocmai pe seama fermitatii declaratiilor sale fata de Rusia.

De la inceputul conflictului, Rusia a sugerat de mai multe ori ca Occidentul este responsabil de acesta, pentru ca nu si-a oprit aliata, Georgia, de la a ataca Osetia de Sud.

Moscova a acuzat Occidentul, si in special Statele Unite, ca a inarmat Georgia si a sugerat chiar ca fac in continuare acest lucru, sub acoperirea ajutorului umanitar livrat acestei tari.

Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Echipa americană Columbus Crew, cu românul Alexandru Măţan introdus pe final, a învins formaţia mexicană Monterrey cu scorul de 2-1, miercuri, pe teren propriu, în prima manşă a...
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliţia a început să aresteze paşnic studenţii protestatari de la University of Southern California miercuri seara, la câteva ore după ce forţele de ordine au arestat violent la o...
#conflict, #Georgia, #orchestrat, #SUA, #campanie, #John McCain, #Barack Obama , #Barack Obama