Saracii din SUA l-ar vota pe Barack Obama

Luni, 04 August 2008, ora 21:16
1231 citiri
Saracii din SUA l-ar vota pe Barack Obama

Americanii cei mai saraci, inclusiv albii, il prefera pe candidatul democrat Barack Obama in functia de presedinte al Statelor Unite, in defavoarea republicanului John McCain, potrivit unui sondaj publicat luni.

Potrivit sondajului publicat de Washington Post, realizat pe un esantion format din cei mai saraci muncitori, Obama ar primi 58% din intentiile de vot, fata de 28% cat ar primi McCain, relateaza AFP.

In randul populatiei afroamericane din aceasta categorie, 96% dintre persoanele chestionate spun ca ar vota cu Obama fata de 2% cat spun ca ar vota pentru candidatul republican.

Dintre cei mai saraci hispanici, 61% spun ca ar vota pentru candidatul democat si doar 22% l-ar prefera pe candidatul republican.

In randul albilor care castiga cel mult 27.000 de dolari pe an, Obama are un avans de 10% fata de McCain (47%, respectiv 37%). Acest procentaj contrasteaza cu perceptia majoritatii analistilor, care vorbesc despre dificultatile senatorului statului Illinois de a atrage voturile albilor din clasa muncitoare.

In timpul campaniei electorale pentru alegerile primare, albii din clasa muncitoare au preferat-o pe Hillary Clinton.

Potrivit sondajului, McCain se pare ca nu are aceeasi putere de seductie a maselor pe care a avut-o Hillary Clinton asupra acestui electorat.

Studiul mai indica faptul ca numerosi americani saraci nu-si fac iluzii cu privire la capacitatea unui anumit candidat de a le imbunatatii situatia personala.

Daca 35% dintre persoanele care au participat la cercetare, indiferent de preferinta lor politica, considera ca Obama le va ameliora situatia financiara, 12% sunt de parere ca McCain ar face acest lucru, insa 41% considera ca niciunul dintre cei doi nu vor putea aduce o schimbare.

Sondajul a fost realizat in perioada 18 iunie - 7 iulie, pe un esantion reprezentativ de 1.350 de persoane, cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani, care au muncit cel putin 30 de ore saptamanal anul trecut, insa care au castigat maxim 27.000 de dolari in 2007. Marja de eroare este de plus/minus 4%.

Potrivit statisticilor oficiale, circa 40% dintre salariati castiga 27.000 de dolari sau chiar mai putin pe an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
SUA trebuie să-și îmbunătățească sistemele de apărare aeriană. Amenințările viitoare care pândesc pe toți aliații occidentali
SUA trebuie să-și îmbunătățească sistemele de apărare aeriană. Amenințările viitoare care pândesc pe toți aliații occidentali
În weekend, forțele coaliției formate din Israel, Statele Unite, Regatul Unit, Franța, Iordania și alți parteneri au împiedicat un atac aerian major al Iranului asupra Israelului. Potrivit...
#Obama, #saraci, #sondaj, #alegeri, #SUA , #Barack Obama