Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

McCain va fi candidatul republicanilor la Casa Alba

Miercuri, 05 Martie 2008, ora 06:52
1016 citiri
McCain va fi candidatul republicanilor la Casa Alba

Senatorul John McCain, in varsta de 71 de ani, a castigat marti alegerile primare in toate cele patru state unde au avut loc astfel de scrutine, asigurandu-si astfel investitura Partidului Republican la alegerile prezidentiale americane din 4 noiembrie, informeaza AFP.

McCain a salutat aceasta victorie promitand ca va lupta impotriva extremistilor islamisti si va apara locurile de munca din Statele Unite.

"Prieteni, am marea placere sa anunt ca in aceasta seara am castigat suficienti delegati pentru a putea proclama cu incredere, umilinta si mare simt al raspunderii ca eu voi fi candidatul republican pentru presedintia Statelor Unite", a declarat senatorul de Arizona.

"Batalia incepe in aceasta seara, va avea momentele ei de glorie si momentele ei mai putin fericite", a adaugat el adresandu-se celor circa 200 de sustinatori adunati intr-un hotel din Dallas, statul Texas.

Castigand, marti, toate cele patru scrutine primare organizate in Ohio (nord), Vermont (nord-est), Rhode Island (nord-est) si Texas (sud), John McCain, care, confruntat cu lipsa banilor si a consilierilor, lua in calcul, in vara anului trecut, un abandon al cursei electorale, a reusit sa depaseasca numarul de 1.191 de delegati necesari pentru a-si asigura investitura partidului sau republican la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Discursul in care si-a proclamat victoria a fost ocazia de a-si expune principiile campaniei sale impotriva candidatului democrat - fie ca va fi Barack Obama, pe care l-a acuzat din nou de "false promisiuni si mici fraze gaunoase", fie ca va fi Hillary Clinton.

"Campania noastra trebuie sa fie si va fi mai mult decat o noua dezbatere uzata de false promisiuni, de mici fraze gaunoase sau dispute lipsite de interes legate de trecut, care nu raspunde niciuneia dintre preocuparile americanilor pentru securitate familiilor lor", a promis McCain, erou al razboiului din Vietnam.

Fostul guvernator Mike Huckabee, singurul adversar pe care il mai avea McCain, si-a anuntat retragerea din cursa, aducandu-si sprijinul pentru acesta, dupa ce a devenit evident ca senatorul de 71 de ani a obtinut numarul de delegati necesar pentru a fi candidatul partidului la scrutinul din noiembrie.

"Ii adresez nu doar felicitarile mele, dar si sprijinul meu pentru el si pentru partid, pentru a face tot posibilul sa unificam tara", a declarat Huckabee.

Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda...
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
#McCain, #castiga, #alegeri, #primare, #ohio, #republicani, #candidat , #Partidul Republican