Condoleeza Rice nu da catedra pe functia de vicepresedinte

Marti, 15 Aprilie 2008, ora 18:47
1204 citiri
Condoleeza Rice nu da catedra pe functia de vicepresedinte

Secretarul american de stat Condolezza Rice, aflata la sfarsit de mandat, a declarat, luni, ca nu este interesata sa ocupe functia de vicepresedinte, iar dupa expirarea mandatului presedintelui Bush se va intoarce la catedra, scrie cotidianul rusesc Pravada in pagina electronica.

Recent, au circulat zvonuri ca Rice va candida pentru functia de vicepresedinte alaturi de senatorul republican John McCain. Nu vreau sa fiu, nu intentionez sa fiu si nu voi fi pe lista candidatilor", a declarat Rice pentru AP.

Mai mult, secretarul de stat a declarat ca dupa ce presedintele George W. Bush isi va incheia mandatul, se va intoarce la catedra Universitatii Standford.

"Lasati-ma sa spun doar ca, in primul rand, senatorul McCain este un cetatean american remarcabil, un lider incontestabil si evident un mare patriot. Cu asta fiind spuse, ma intorc la Stanford", a adaugat Rice.

Totodata, Rice si-a exprimat dorinta de a scrie o carte despre schimbarile ce au avu loc in America incepand cu 2001. "Am fost extrem de norocoasa ca am avut oportunitatea de a lucra pe post de consilier de probleme de securitate nationala si apoi ca secretar se stat in timpul unei foarte importante perioade pentru SUA", a mai spus secretarul american de stat.

Condoleezza Rice a predat la Universitatea Stanford intre anii 1993-1999, inainte de administratia Bush. Rice a fost angajata la Stanford ca asistent la catedra de Stiinte Politice (1981 1987).

In 1987, devine profesor universitar, post pe care urmeaza sa il detina pana in 1993. S-a remercat ca sovietolog si a tinut conferinte pe aceasta tema in cadrul programului comun al universitatilor Berkeley-Stanford, program condus de renumitul profesor George Breslauer la mijlocul anilor '80.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#vicepresedinte, #John McCain, #catedra, #Condoleeza Rice, #Stanford , #stiri John McCain