Fostul republican Bob Barr candideaza la Casa Alba

Luni, 26 Mai 2008, ora 09:11
774 citiri
Fostul republican Bob Barr candideaza la Casa Alba

Libertarienii americani l-au ales duminica, pe fostul congresman republican Bob Barr, pentru a-i reprezenta la alegerile prezidentiale din noiembrie, ceea ce risca sa ii faca probleme lui John McCain, informeaza AFP.

Barr a fost ales in al saselea tur de scrutin, la Conventia Partidului Libertarian reunita la Denver, Colorado.

Barr a reprezentat Georgia in camera inferioara a Congresului din 1995 pana in 2003.

El a devenit cunoscut ca fiind unul dintre initiatorii procedurii de demitere a fostului presedinte democrat Bill Clinton, in scandalul sexual Monica Lewinski.

Barr a rupt legaturile cu administratia Bush dupa intrarea in vigoare a legii antiterorism Patriot Act si a parasit Partidul Republican in 2006.

Candidatura lui Barr i-ar putea crea probleme republicanului John McCain, potrivit unor analisti.

"In noiembrie, Barr ar putea fi ceea ce a fost Ralph Nader pentru Al Gore in 2000: o catastrofa", scrie astfel George Will, editorialist la Washington Post.

Candidat al Verzilor in 2000, Ralph Nader a primit 2,8 milioane de voturi la nivel national, dintre care peste 97.000 in Florida, stat pierdut de democratul Al Gore in fata republicanului George W. Bush la o diferenta de doar 537 de voturi.

Infrangerea din Florida l-a costat pe Gore presedintia.

Pentru moment, Partidul Libertarian nu este in masura sa candideze in toate cele 50 de state.

Partidul revendica 250.000 de membri, potrivit lui Andrew Davis, purtatorul sau de cuvant.

Partidul Libertarian, fondat in 1971, pledeaza pentru o interventie minima a statului in chestiunile publice si viata cetatenilor, fie ca este vorba despre avort, casatoriile intre homosexuali sau regimul armelor.

Libertarienii sustin ridicarea interdictiei de consuma droguri si anularea impozitelor pe venit.

In politica externa, libertarienii pledeaza pentru non-interventionism si sunt ostili organizatiilor precum OMC, FMI sau ONU.

Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Bob Barr, #Casa Alba, #libertarienii, #candidat , #stiri John McCain