McCain l-ar demite pe seful arbitrului pietei de capital americane

Vineri, 19 Septembrie 2008, ora 07:50
816 citiri
McCain l-ar demite pe seful arbitrului pietei de capital americane

Candidatul republican la Casa Alba John McCain a anuntat joi ca daca va fi ales il va demite pe presedintele arbitrului pietei de capital americane (SEC), Christopher Cox.

McCain afirma ca acesta a "tradat increderea opiniei publice", in timp ce presedintele George W. Bush l-a sustinut, relateaza AFP.

"Presedintele SEC (Securities and Exchange Commission) este numit de presedinte si a tradat increderea opiniei publice. Daca as fi presedinte, l-as demite", a declarat McCain in cursul unei reuniuni electorale la Cedar Rapids, Iowa.

"Principalul arbitru al Wall Street, SEC a lasat reguli care le-au permis speculantilor si fondurilor speculative sa transformele pietele noastre in cazinouri", a subliniat candidatul republican.

Declaratiile lui McCain au generat un val de reactii. Nu este clar, insa, daca presedintele Statelor Unite are dreptul sa il demita pe presedintele SEC fara acordul Senatului.

Fost reprezentant republican in Congres, Christopher Cox, presedintele SEC, a fost numit in functia in august 2005 de presedintele Bush, Mandatul sau va expira in august 2009.

In replica, purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Dana Perino, a declarat ca acesta se bucura de " toata sustinerea si incredwerea presedintelui Bush".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#McCain, #sef, #bursa, #demitere , #stiri John McCain