Un detinut i-a trimis praf alb lui McCain

Sambata, 23 August 2008, ora 09:52
713 citiri
Un detinut i-a trimis praf alb lui McCain

Un detinut de drept comun a fost inculpat vineri pentru trimiterea unui plic cu praf alb candidatului republican la Casa Alba John McCain, ceea ce a declansat o alerta de securitate la sediul campaniei sale din Colorado.

Autoritatile au anuntat ca suspectul, Marc Harold Ramsey, in varsta de 39 de ani, a fost identificat rapid, deoarece isi scrisese la expeditor numele, numarul de identificare si adresa inchisorii unde se afla. Fara aceste informatii, detinutii nu pot expedia scrisori, transmite Reuters.

Plicul primit la sediul de campanie dintr-o suburbie a orasului Denver, Colorado, era adresat lui McCain, dar a fost deschis de un angajat al acestuia, iar descoperirea prafului alb a dus la evacuarea imobilului. Scrisoarea incepea cu afirmatia "Daca citesti asta, esti deja un om mort".

Mai multi membri ai campaniei au fost dusi la spital, ca masura de precautie, iar altii au fost supusi procedurilor de decontaminare la fata locului. Nimeni nu a avut insa de suferit, au precizat autoritatile.

La cateva ore de la declansarea alertei, Secret Service a anuntat ca autorul scrisorii a fost identificat drept un detinut de drept comun care are antecedente de acest gen, iar praful alb din plic era inofensiv, desi nu se stie inca exact ce este.

Ramsey a fost inculpat pentru trimiterea de mesaje de amenintare, pentru care risca maxim cinci ani de inchisoare. El era detinut la inchisoarea din Arapahoe, Colorado in asteptarea procesului pentru sperjur si amenintari si a fost inculpat ulterior pentru agresarea unui gardian.

Potrivit FBI, detinutul a recunoscut ca a trimis scrisoarea pentru a-si exprima frustrarea pentru ca tatal sau a fost expus la substanta chimica numit Agent Orange in timpul razboiului din Vietnam.

"Ramsey a spus ca tatal sau a fost in Vietnam in aceeasi perioada cu senatorul McCain si ca Guvernul are grija de senatorul McCain, dar nu si de tatal lui", a declarat un purtator de cuvant al FBI. Informatia privind participarea tatalui detinului la razboiul din Vietnam nu a fost verificata.

Alerta a intervenit la cateva saptamani dupa sinuciderea unui biolog care era singurul suspect in cazul scrisorilor cu anthrax ce au provocat moartea a cinci persoane in Statele Unite, dupa atentatele din 11 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#McCain, #detinut, #praf alb, #plic, #trimis , #stiri John McCain