Banca la care a lucrat fiul lui John McCain a ajuns falimentara

Sambata, 06 Septembrie 2008, ora 17:25
743 citiri
Banca la care a lucrat fiul lui John McCain a ajuns falimentara

Banca Silver State Bank la conducerea careia a stat fiul candidatului republican la presedintia SUA John McCain, a fost inchisa vineri de autoritatile de reglementare, devenind a 11-a banca americana care a dat faliment in acest an.

Falimentele au survenit in contextul situatiei economice dificile, marcata de prabusirea preturilor imobiliare, care face victime mai ales in randul institutiilor financiare, relateaza Reuters, citat de Newsin.

Andrew McCain a fost adoptat de catre senatorul republican John McCain in timpul unei casnicii anterioare.

Banca Silver State a fost inchisa de autoritatile statului si preluata de fondul de garantare Federal Deposit Insurance Corp, care administreaza fonduri finantate de sectorul bancar in valoare de 45 miliarde dolari.

In iulie, Andrew McCain a demisionat insa, invocand "motive personale", a indicat banca.

Implicarea sa in sistemul bancar in actuala criza imobiliara si a creditelor readuce in prim plan presupusul rol al tatalui sau intr-un scandal imens legat de economii si imprumuturi din urma cu doua decenii.

La sfarsitul anilor '80, John McCain era unul din cei cinci senatori - supranumiti "Keating Five" (Cei cinci ai lui Keating) - investigati de Congres pentru presupusul lor rol in criza care a avut ca rezultat folosirea de bani publici.

Cei cinci au fost acuzati ca l-au ajutat pe Charles Keating, pe atunci presedintele Lincoln Savings and Loan Association din California, care a dat faliment.

McCain si un alt senator, John Glenn, au fost insa absolviti de raspundere de Comisia de etica a Senatului american.

Federal Deposit Insurance Corp a anuntat ca banca Silver State - o subsidiara a Silver State Bancorp - avea la 30 iunie 2008 active de 2 miliarde dolari si depozite de la clienti de 1,7 miliarde dolari, iar falimentul va costa fondul de garantare intre 450 si 550 milioane doalri.

Nu exista, insa, nicio informatie privind vreo implicare a lui Andrew McCain in falimentul bancii Silver State .

Ce decizie a luat TVR în legătură cu fiul lui Cristian Țopescu: ”Avem o strategie nouă”
Ce decizie a luat TVR în legătură cu fiul lui Cristian Țopescu: ”Avem o strategie nouă”
Sebastian Felix Ţopescu (24 de ani), fiul regretatului comentator sportiv Cristian Țopescu, a debutat anul trecut ca prezentator la TVR al emisiunii „Vis sau realitate”. Conform...
Drama unei mame în vârstă de 70 de ani care își caută fiul neîncetat, de 25 de ani. "Tatăl lui a murit cu numele lui pe buze"
Drama unei mame în vârstă de 70 de ani care își caută fiul neîncetat, de 25 de ani. "Tatăl lui a murit cu numele lui pe buze"
O mamă, în vârstă de 70 de ani, din Lugoj, trăiește o adevărată dramă. Ioana Gheorghe își caută neîncetat fiul, dispărut de două decenii și jumătate. Laurențiu Vasile Gheorghe,...
#faliment, #Banca, #fiu, #McCain , #SUA