John McCain sustine reducerea arsenalului nuclear al SUA

Miercuri, 28 Mai 2008, ora 11:18
1069 citiri
John McCain sustine reducerea arsenalului nuclear al SUA

Candidatul republican la Casa Alba John McCain propune reducerea arsenalului nuclear american, distantandu-se astfel de politica dusa in acest domeniu de administratia Bush.

"In urma cu un sfert de secol, presedintele Ronald Reagan a declarat: "Visul nostru este sa vedem ziua in care toate armele nucleare vor fi interzise pe fata pamantului". Aceasta este si visul meu", a spus senatorul de Arizona intr-un discurs sustinut la Denver, Colorado, citat de AFP si preluat de Newsin.

McCain a recunoscut ca acesta este un obiectiv dificil, pe termen lung si a explicat ca trebuie actionat cu "prudenta si pragmatism" in domeniul dezarmarii nucleare, pentru a nu pune in pericol securitatea Statelor Unite si a aliatilor.

"Razboiul Rece s-a incheiat de 20 de ani si a venit timpul sa luam masuri suplimentare pentru a reduce considerabil numarul armelor nucleare din intreaga lume", a adaugat candidatul republican la Casa Alba.

John McCain a subliniat ca Rusia nu mai este "dusmanul de moarte" al SUA si a propus continuarea dialogului cu Moscova pentru reducerea arsenalului nuclear si in cele din urma eliminarea desfasurarii de arme nucleare tactice in Europa.

El a propus de asemenea continuarea discutiilor in privinta proiectului scutului antiracheta american in Europa, propunand mai multa "transparenta".

"Nu trebuie sa fim preocupati doar de interesele noastre, ci sa le impartasim pe acelea ale altor locuitori ai planetei", a adaugat el.

McCain a pledat si pentru initierea unui "dialog cu Beijingul asupra chestiunilor nucleare si strategice".

Candidatul republican la Casa Alba nu a ratat ocazia de a-si ataca contracandidatii democrati.

"Multi cred ca este suficient ca presedintele nostru sa discute cu liderii de la Beijing si Teheran pentru a pune capat programelor nucleare ale guvernelor ostile, ca si cum nu am fi incercat permament sa dialogam cu aceste guverne in ultimele doua decenii", a spus McCain, referindu-se la propunerea lui Obama de a dialoga cu liderii nord-coreeni sau iranieni.

"Altii cred ca doar o actiune militara poate sa ne permita sa ne atingem obiectivul" de a impiedica proliferarea nucleara, a spus senatorul de Arizona, aluzie la amenintarile administratiei Bush de a ataca Iranul. "Daca folosirea fortei se poate dovedi necesara, ea trebuie sa fie ultima solutie, nu prima", a subliniat McCain.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#John McCain, #arsenal nuclear, #reducere , #SUA
Comentarii
S
spaima vaqarilor
rank 1
HA - HA - HA - HA - HA - HA - HA - HA - HA - HA - HA - HA - HA - HA !!!