Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

McCain nu pierde nimic in urma acuzatiilor de adulter

Vineri, 22 Februarie 2008, ora 10:30
1131 citiri
McCain nu pierde nimic in urma acuzatiilor de adulter

Campania electorala pentru alegerile prezidentiale din SUA a fost zguduita, joi, de presa care a pus sub semnul intrebarii integritatea morala a republicanului John McCain, dar senatorul de Arizona ar putea avea de castigat din acest scandal, comenteaza AFP.

McCain, favorit la nominalizarea republicanilor pentru cursa prezidentiala, i-a infruntat pe jurnalisti in Ohio, declarandu-se "dezamagit de un articol fals" din New York Times, care insinua ca ar fi avut o relatie cu o femeie dintr-un grup de lobby. Miercuri, directorul de comunicare al campaniei lui McCain a reprosat cotidianului calomnia publicata.

Articolul pune sub semnul intrebarii relatiile din perioada 1999-2000 ale lui McCain, in prezent in varsta de 71 de ani, cu Vicki Iseman, care acum are 40 de ani si care se ocupa cu apararea intereselor societatilor de comunicatii in relatie cu o comisie senatoriala pe care el o prezida atunci. In 1999 si la inceputul lui 2000, Iseman s-a dus de multe ori la biroul senatorului de Arizona si la reuniuni de campanie.

"Convinsi ca se infiripase o relatie amoroasa, unii consilieri ai lui McCain au intervenit, pentru a-l apara", a scris cotidianul. Doi dintre ei l-ar fi confruntat pe senator de mai multe ori, iar acesta ar fi recunoscut totul.

"Sunt foarte dezamagit de articol, nu este adevarat", a spus McCain, alaturi de sotia sa Cindy, de 54 de ani. McCain a precizat ca nu a facut niciodata servicii clientilor lui Iseman cand era presedintele comisiei de comert din Senat.

Mai multi comentatori spun ca McCain ar avea castigat din aceasta afacere, ce i-ar putea atrage "simpatia unei drepte care uraste New York Times", considerat bastion al stangii intelectuale. "Acest lucru le reaminteste conservatorilor ca McCain este unul de-al lor, spre deosebire de New York Times", a explicat Bill Bennett, comentator conservator si fost secretar al educatiei.

In schimb, presedintele Partidului Democrat, Howard Dean, a spus, fara a se pronunta pe tema veridicitatii articolului, ca McCain "face parte din cultura coruptiei" de la Washington. "Nu pare sa aiba instinctul de a distinge intre ce trebuie si ce nu trebuie facut", a spus el.

Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Echipa americană Columbus Crew, cu românul Alexandru Măţan introdus pe final, a învins formaţia mexicană Monterrey cu scorul de 2-1, miercuri, pe teren propriu, în prima manşă a...
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliţia a început să aresteze paşnic studenţii protestatari de la University of Southern California miercuri seara, la câteva ore după ce forţele de ordine au arestat violent la o...
#McCain, #Casa Alba, #SUA , #SUA