Salve Johnny! In ceruri se asculta jazz

22 Septembrie 2011 - Salve Johnny! In ceruri se asculta jazz

Jazzmanul Johnny Raducanu a murit luni dimineata, la varsta de 79 de ani in urma unui stop cardio-respirator. Era bolnav de diabet. Dupa slujba de inmormantare, care a avut loc miercuri, 21 septembrie la biserica Sf. Silvestru din Capitala, cortegiul funerar a fost dus spre Manastirea Cernica, cu trupul neinsufletit al artistului. Fire modesta, Johnny Raducanu si-a dorit o inmormantare in acord cu viata pe care a trait-o, cat mai simpla si fara zorzoane. De altfel, artistul a specificat ca nu

A murit Johnny Raducanu, Mister Jazz of Romania.

20 Septembrie 2011 - A murit Johnny Raducanu, Mister Jazz of Romania.

Johnny Raducanu, cel mai cunoscut muzician si compozitor de jazz din Romania, a murit luni dimineata la varsta de 79 de ani, dupa o viata in care a improvizat, creat si recreat cele mai frumoase acorduri ale jazzului romanesc.

L-am descoperit pentru prima oara la varsta copilariei, in urma cu douazeci de ani, intr-o transmisiune a Televiziunii publice. Johnny Raducanu mi-a ramas in memorie aplecat deasupra pianului, cu fesul negru pe cap, soptind notele improvizate ale unei piese.
Era

Johnny Raducanu a murit

19 Septembrie 2011 - Johnny Raducanu a murit

Johnny Raducanu, cel mai cunoscut muzician de jazz din Romania, a murit, luni dimineata, la varsta de 79 de ani. Contrabasist, pianist, compozitor, Raducanu a devenit, cu timpul, unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai acestui gen si mentorul unor tineri talentati.

"A murit muzicianul Johnny Raducanu ! Dumnezeu sa il odihneasca! La Teatrul National ii incanta pe spectatori cu muzica sa in spectacolul "Dialoguri si fantezii in jazz" avandu-l ca partener pe Ion Caramitru!", este