Ministerul Sanatatii explica cum functioneaza vaccinul Johnson & Johnson. Serul va ajunge in Romania, in luna aprilie

Joi, 18 Martie 2021, ora 19:55

   

Ministerul Sanatatii explica cum functioneaza vaccinul Johnson & Johnson. Serul va ajunge in Romania, in luna aprilie
Ministerul Sanatatii explica modul in care functioneaza vaccinul Johnson & Johnson, al patrulea aprobat in Uniunea Europeana. Vaccinul utilizeaza un adenovirus inofensiv, care nu se poate inmulti (replica) in organismul uman.

"Vaccinul dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutica a companiei Johnson & Johnson utilizeaza un adenovirus inofensiv, care nu se poate inmulti (replica) in organismul uman. Aceasta tehnologie bazata pe adenovirusuri prelucrate pentru a nu se replica este cercetata de mult timp, iar un vaccin similar, impotriva Ebola, produs tot de Janssen, este aprobat pentru utilizare din 2019.

Janssen foloseste un adenovirus denumit Adenovirusul 26, care a fost modificat pentru a contine informatia necesara producerii proteinei spike (cea care se gaseste pe suprafata virusului SARS-CoV-2). Odata ce vaccinul este administrat, adenovirusul furnizeaza aceasta informatie catre celulele umane, care incep sa produca proteina spike", arata, joi seara, Ministerul Sanatatii, intr-o postare pe Facebook.

Potrivit Ministerului, sistemul imunitar al persoanei va trata aceasta proteina spike ca fiind straina si va produce un raspuns imun - anticorpi si celule T - impotriva sa.

"Daca persoana vaccinata intra in contact cu virusul SARS-CoV-2, sistemul imunitar il va recunoaste si va fi pregatit sa-l atace: anticorpii si celulele T vor lucra impreuna pentru a elimina virusul, protejand astfel organismul impotriva COVID-19", a mai transmis MInisterul Sanatatii.Acest vaccin se administreaza intr-o singura doza. Conform studiului clinic care a stat la baza aprobarii sale, o singura doza este suficienta pentru a reduce semnificativ numarul cazurilor simptomatice de COVID-19.

Uniunea Europeana a autorizat, in 11 martie, utilizarea vaccinului impotriva covid-19 al laboratorului american Johnson & Johnson. Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a anuntat ca Romania va primi prima transa din acest vaccin in a doua jumatate a lunii aprilie.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3868 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
attila
rank 5
Nu cred
că este rolul ministrului sănătății - mai ales că nu este specialitatea lui, să ne explice cum funcționează un vaccin.
Ministerul are, cred departamente care pot informa corect și competent populația.
Ministrul are alte insărcinări in acel minister
KMB877
rank 5
Unde ai citit ministRUL sanatatii?!
Schimba-ti ochelarii; in titlu si in articol scrie ministERUL sanatatii, nicidecum ministRUL in persoana!
attila
rank 5
Sunt bătrân
lelică, mulțumesc pentru ajutor.
Mă și speriasem.. Scuze!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor