Johnson & Johnson, amenda uriasa din cauza unui implant neglijent de sold

Sambata, 09 Martie 2013, ora 16:58

   

Johnson & Johnson, amenda uriasa din cauza unui implant neglijent de sold
Compania americana Johnson & Johnson (J&J) a primit o amenda de 8,3 milioane de dolari, din cauza unui implant neglijent al unui sold de metal, al francizei sale specializata in ortopedie si neurochirugie, DePuy.

Decizia a fost luata de un juriu din California, in primul dintre cele 10.750 de procese din cauza acestui dispozitiv.

Astfel, un fost paznic de inchisoare, Loren "Bill" Kransky, din statul american Montana, va primi o suma compensatorie de 8,3 milioane de dolari, dupa ce s-a dovedit ca felul in care a fost proiectat implantul de sold ASR XL i-a provocat rani, potrivit Bloomberg.

Dintre acesti bani, 338.000 de dolari reprezinta cheltuieli medicale, iar 8 milioane de dolari sunt daune pentru suferinta fizica si emotiana.

Johnson & Johnson retrage de pe piata doua tipuri de implanturi de soldJ&J, cel mai mare comerciant de produse de ingrijire medicala, a rechemat 93.000 de implanturi in luna august 2010, iar analistii cred ca procesele ar putea costa compania americana miliarde de dolari.

"Acesta nu este un sold imperfect, acesta este un dezastru de sanatate public", a spus avocatul lui Kransky, dupa un proces de cinci saptamani. Totodata, avocatul a sustinut ca DePuy a esuat in testarea corespunzatoare a dispozitivului, inainte de a-l vinde in SUA, in anul 2005.

Kransky, in varsta de 65 de ani, precum si alti pacienti s-au plans de dizlocari, dureri si operatii ulterioare, cunoscute sub numele de revizuiri.

Firma DePuy este acuzata ca a avut nevoie de prea mult timp pentru a corecta problemele descoperite in cazul dispozitivului.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2402 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor