Barosso: UE are nevoie de noi tratate pentru a supravietui

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 18:28
2334 citiri
Barosso: UE are nevoie de noi tratate pentru a supravietui

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si-a exprimat cat se poate de clar punctul de vedere in privinta schimbarii tratatelor Uniunii Europene, declarand ca regiunea are nevoie de un "salt calitativ" la nivelul integrarii.

In cadrul unui discurs tinut la Yale Law School, Barosso a declarat ca UE se confrunta cu un moment in care alternativa la schimbare este destramarea din cauza crizei economice, criza care "a subliniat limitele actiunilor individuale ale statelor nationale", noteaza Wall Street Journal.

"Europa si principiile Tratatului trebuie reinnoite. Avem nevoie de o mai mare integrare, iar corolarul integrarii trebuie sa fie democratia. Aceasta innoire europeana trebuie sa reprezinte un salt in calitate care sa permita Europei sa faca fata provocarilor actuale", a declarat Barosso.

Pana in prezent, majoritatea demnitarilor de la Bruxelles s-au aratat ezitanti in a discuta tratatele europene si modificarea acestora. Modificarea presupune acceptul tuturor celor 27 de membri. Obtinerea unui consens pe actuala forma a durat multi ani.

Barosso insa a insistat pe faptul ca uniunea monetara poate fi protejata doar daca statele membre accepta sa renunte la o parte din atributele suveranitatii.

#Barosso modificare tratate UE, #Barosso tratate Uniunea Europeana, #discurs Barosso Yale, #suveranitate state UE , #Comisia Europeana