Ziare.com

Barosso: UE are nevoie de noi tratate pentru a supravietui

de Bogdan Predescu
Luni, 03 Septembrie 2012, ora 18:28

   

Barosso: UE are nevoie de noi tratate pentru a supravietui
Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si-a exprimat cat se poate de clar punctul de vedere in privinta schimbarii tratatelor Uniunii Europene, declarand ca regiunea are nevoie de un "salt calitativ" la nivelul integrarii.

In cadrul unui discurs tinut la Yale Law School, Barosso a declarat ca UE se confrunta cu un moment in care alternativa la schimbare este destramarea din cauza crizei economice, criza care "a subliniat limitele actiunilor individuale ale statelor nationale", noteaza Wall Street Journal.

"Europa si principiile Tratatului trebuie reinnoite. Avem nevoie de o mai mare integrare, iar corolarul integrarii trebuie sa fie democratia. Aceasta innoire europeana trebuie sa reprezinte un salt in calitate care sa permita Europei sa faca fata provocarilor actuale", a declarat Barosso.

Pana in prezent, majoritatea demnitarilor de la Bruxelles s-au aratat ezitanti in a discuta tratatele europene si modificarea acestora. Modificarea presupune acceptul tuturor celor 27 de membri. Obtinerea unui consens pe actuala forma a durat multi ani.

Barosso insa a insistat pe faptul ca uniunea monetara poate fi protejata doar daca statele membre accepta sa renunte la o parte din atributele suveranitatii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1728 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Deja vu!

Imi sună cunoscut:alte tratate,congrese,plenare...Dacă s-a realizat ceva in UE,apoi este o birocrație de toată frumusețea.

 

nici nu ma gandeam la altceva

normal ca trebuie si mai mare integrare, doara asta a fost planul de la inceput si doara de asta au creat criza financiara in prima faza, Si nu folosesc fraza "au creat criza" aiurea, ei insisi au creato iar sclavii au fost informati din timp de cei de care azi rad. Dar vor rade urmasii vostrii, vor rade plangand in timp ce vor ingenunchea stapanilor.

 

el baroso

poate incheia tratate cu basescu si pdl si gata au salvat europa cum au salvat si functia de presedinte al lui basescu...www.myeconomist.info si mai are nevoie de vreo 2000 de miliarde de euro

 

Romania, prin basescu, a renuntat la toate atributele suveranitatii

Alte tari nu vor? Cloaca UE ori scapa de popularii hoti si lacomi, ori se alege praful! Barroso, bagati-ai democratia undeva, ca e mai originala decat a lui Iliescu!

 

Ei Dn-le Barosso..! Ce ziceti v-a iesit Smecheria.?

Dragi Romani este Timpul să ne luăm Catrafusele si să o Tăiem din UE pină nu este prea Tarziu.
..Numai Orbii si Flămanzii nu văd ce se Intamlă de fapt...O viitoare Uniune Europeană după modelul fostei URSS.
Categoric.. Nu asa ceva am vrut..Căci de asa ceva am fugit.

 

NU de Alte Tratate, ci de ...

Shouturi in your Koors, vouă, Butoaiele de KăKat din Vărfuu' UE ...

Slugi infecte ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor