Barroso: CE nu va face compromisuri privind statul de drept (Video)

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 14:04
3918 citiri
Barroso: CE nu va face compromisuri privind statul de drept (Video)
Foto: Ziare.com

Presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, si-a exprimat, vineri, in timpul intalnirii avute cu presedintele Traian Basescu, ingrijorarea privind situatia politica de la Bucuresti din ultima vreme si a precizat ca Europa nu va face compromisuri privind respectarea statului de drept pentru niciun membru.

"Comisia Europeana nu va face compromisuri in privinta necesitatii respectarii statului de drept, independentei justitiei si deciziilor Curtilor Constitutionale pentru niciun stat membru", arata Comisia Europeana.

Oficialul european a subliniat si necesitatea stabilitatii politice pentru credibilitatea Romaniei si pentru situatia economica si financiara.

Barroso a adaugat ca este extrem de important ca Bucurestiul sa-si atinga obiectivele stabilite in Mecanismul de Cooperare si Verificare, precizand ca institutia pe care o conduce va continua sa monitorizeze Romania in lunile urmatoare.

"Presedintele Barroso a pus accentul pe importanta continuarii eforturilor privind atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare si Verificare", mai arata CE.

Jose Manuel Barroso si-a reiterat sprijinul pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen si a adus aminte de necesitatea autoritatilor romane de a imbunatati procesul de management al fondurilor europene.

Basescu, intalniri cu Barroso, Reding si Van Rompuy

Presedintele Traian Basescu a plecat vineri dimineata, la 07:30, la Bruxelles, unde se va intalni cu mai multi lideri europeni.

Seful statului va avea intrevederi cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, cu vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul european pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetatenie, Viviane Reding, dar si cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Basescu a plecat la Bruxelles - Intalniri cu Barroso, van Rompuy si Reding

Traian Basescu a precizat, joi seara, intr-o declaratie de presa de la Palatul Cotroceni, ca va efectua vizita de lucru la solicitarea sa si va incerca astfel sa reconstruiasca increderea Europei in Romania.

Citește și:
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Liderii PSD au transmis în ultimele zile mai multe critici la adresa UDMR după ce deputatul maghiar Csoma Botond ar fi avut un „discurs provocator” în ședința parlamentului dedicată Zilei...
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
În ciuda speculațiilor privind candidații la alegerile prezidențiale din 2024, niciunul dintre principalele partide politice din România nu și-a prezentat opțiunea. Cu toate astea,...