Barroso: Grecia ar trebui apreciata

Joi, 16 Februarie 2012, ora 18:19
1267 citiri
Barroso: Grecia ar trebui apreciata
Foto: Arhiva

Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a aprecizat curajul de care a dat dovada Grecia in ultima perioada.

El a precizat ca spera ca oficialii eleni sa accepte prevederile impuse de Uniunea Europeana, pentru ca sa fie adoptat cel de-al doilea plan de salvare, noteaza The Guardian.

"As dori sa salut curajul de care dat dovada Grecia in aceste vremuri grele si solicitante", a afirmat acesta.

"In plus, sper ca celelalte state membre UE sa aprecieze angajamentele pe care si le-a luat statul elen", a adaugat presedintele CE.

In asentimentul lui Barroso a fost si parlamentarul englez Lord Howell of Guildford, care a mentionat ca distrugerea Greciei nu este solutia pentru criza din aceasta tara.

Analistii englezi considera ca Grecia va ramane, deocamdata, in zona euro.

"Se pare ca Grecia va ramane in zona euro, insa costurile acestui lucru devin din ce in ce mai insuportabile, avand in vedere increderea din ce in ce mai scazuta in abilitatea Greciei de a implememnta reformele. Cel mai probabil, statul elen va evita un default dezorganizat", a opinat Elisabeth Afseth, analist la Investec.

Specialistii de la Eurointelligence a facut o analogie a situatiei Greciei cu fotbalul.

"Ne aflam in prelungiri, iar cat mai curand va trebui sa tragem de la 11 metri", se arata intr-un comunicat.

Grecia va afla luni daca ministrii de finante din zona euro vor adopta al doilea plan de salvare, in conditiile in care noile masuri de austeritate au fost primite cu revolte violente de catre populatie si cu mesaje xenofobe adresate germanilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Jose Manuel Barroso Grecia, #presedinte CE Grecia, #iesire Grecia zona euro, #criza Grecia, #masuri austeritate Grecia , #Comisia Europeana
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
si dupa aceea trasa in tzeapa