Barroso: Sunt bucuros si mandru de rolul jucat in problemele aparute in Romania

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 16:02
6214 citiri
Barroso: Sunt bucuros si mandru de rolul jucat in problemele aparute in Romania

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, lauda ultimele evolutii de pe scena politica din Romania, subliniind ca este mandru de rolul jucat de UE si de Comisie in "reinstaurarea statului de drept" in Romania.

"Avem discursul despre 'mai multa Europa', dar este nevoie si de o Europa mai buna, o Europa bazata pe valori. Si de aceea, de exemplu, este de o importanta decisiva ca in UE toate tarile membre sa respecte statul de drept si valorile democratice ale unei societati pluraliste si libere", a declarat Barroso, intr-un discurs sustinut la o reuniune de la Florenta a Biroului grupului parlamentar al PPE, relateaza Mediafax.

"Tocmai de aceea vreau sa spun ca sunt foarte bucuros si mandru de rolul pe care Uniunea Europeana si Comisia Europeana il joaca in problemele aparute in Romania", a adaugat presedintele Comisiei Europene.

De asemenea, oficialul a mentionat ca in urma actiunilor UE si ale Comisiei Europene a fost posibila evitarea "schimbarilor nedemocratice" si "reinstaurarea statului de drept" in Romania.

"Datorita UE si Comisiei Europene a fost posibil sa evitam schimbarile nedemocratice din Romania si trebuie sa fim mandri de acest lucru, pentru ca am fost in stare sa reinstauram statul de drept intr-o tara care este membra a Uniunii noastre", a adaugat Barroso.

Discursul presedintelui Comisiei Europene a avut ca tema "Criza proiectului european si rolul familiei PPE".

Presedintele Romaniei Traian Basescu se intalneste vineri, 14 septembrie, la Bruxelles, cu presedintele Comisiei Europene Jose Barroso si vicepresedintele Viviane Reding, comisar pentru justitie si drepturi fundamentale.

Intalnirile sunt inscrise in calendarul oficial anuntat vineri de purtatorul de cuvant al Executivului de la Bruxelles, detaliile urmand sa fie prezentate in zilele urmatoare. In schimb, premierul Victor Ponta va veni la Bruxelles luni, 17 septembrie, a mai precizat purtatorul de cuvant al CE, Pia Ahrenkilde Hansen. Cei doi reprezentanti ai statului roman vor discuta la Bruxelles nu numai despre criza politica din Romania, ci si despre problema fondurilor europene.

Intr-o scrisoare deschisa remisa joi partenerilor europeni si aliatilor SUA, Traian Basescu le-a multumit acestora pentru pozitia adoptata fata de Romania in ultimele trei luni de criza politica.

Basescu le multumeste liderilor UE si aliatilor americani pentru sprijinul la referendum

La scurt timp de la declansarea crizei politice din Romania care a culminat cu tentativa de demitere a presedintelui Traian Basescu, Jose Manuel Barroso a transmis oficial autoritatilor de la Bucuresti indeplinirea a 11 cerinte de ordin politic, respectarea acestei solicitari urmand sa fie verificata atent si consemnata intr-un raport intermediar pe justitie care va fi redactat in luna decembrie in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Sub presiunea socialistilor europeni, premierul Victor Ponta a declarat public ca va respecta toate cele 11 puncte, unul dintre ele referindu-se la mentinerea procurorului general si al sefului DNA pe perioada interimatului la Cotroceni a lui Crin Antonescu.

Ce i-a cerut Barroso lui Ponta - fara ordonante, fara gratieri si fara schimbari la DNA (Video)

Barroso ii cere lui Ponta sa trimita listele electorale la CCR. Ce raspunde Guvernul (Video)

Mai multi lideri PNL, in frunte cu Crin Antonescu, au criticat aceste solicitari venite de la Bruxelles si au acuzat in termeni duri, sprijinul pe care oficialii europeni, in frunte cu presedintele Barroso, numit "politruc", i l-au acordat lui Traian Basescu.

Citeste si:
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Guvernul Cioloș urmează miercuri, 20 octombrie, să fie supus la vot, începând cu ora 10.00. În contextul în care șansele ca executivul să fie învestit sunt aproape nule, următorii pași...
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe Facebook un mesaj care anunță moartea preotului Daniel Măcriș, fostul ei duhovnic. În vârstă de 40 de ani, acesta a fost găsit făra suflare în...
Sursa: Ziare.com