Ziare.com

Barroso: Politicienii sa se dea la o parte cand sunt acuzati de coruptie sau incompatibilitate

Luni, 04 Februarie 2013, ora 15:20

   

Barroso: Politicienii sa se dea la o parte cand sunt acuzati de coruptie sau incompatibilitate
Comisia Europeana asteapta sa constate in continuare progrese in ceea ce priveste independenta justitiei, dar si ca politicienii sa ofere un exemplu "dandu-se la o parte" atunci cand exista acuzatii de coruptie sau decizii privind integritatea, a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso.

"Cu noua situatie politica, un nou guvern si un nou Parlament, trebuie accelerat procesul de reforma. Vrem sa vedem progrese in continuare legat de independenta justitiei si asteptam ca politicul, politicienii, sa dea un exemplu dandu-se la o parte, atunci cand exista decizii privind integritatea sau acuzatii de coruptie", a spus Barroso, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul Victor Ponta.

Oficialul european a adaugat ca CE asteapta sa vada progrese si in cazul numirilor in "posturi cheie" din justitie.

CE a modificat textul raportului MCV publicat miercuri, formula "dintre persoanele nou-numite in functia de ministru, trei erau cercetate penal pentru fapte de coruptie" fiind inlocuita cu "in randul noilor ministri exista doua cazuri confirmate de persoane care sunt cercetate penal".

Raportul MCV preciza, in varianta publicata miercuri, ca noul Guvern de la Bucuresti si-a reiterat obiectivul de a lupta impotriva coruptiei, dar trei dintre noii ministri erau cercetati penal, iar cerintele constitutionale, inclusiv suspendarea din functie a unui ministru in cazul trimiterii in judecata, vor trebui aplicate in integralitate

In varianta existenta pe site-ul Comisiei joi seara, paragraful a fost modificat: "Noul Guvern si-a reiterat obiectivul de a lupta impotriva coruptiei, insa in randul noilor ministri exista doua cazuri confirmate de persoane care sunt cercetate penal pentru fapte de coruptie. In recomandarile sale din luna iulie, Comisia si-a exprimat speranta ca ministrii vor da un exemplu in ceea ce priveste respectarea aspectelor legate de integritate: acelasi lucru este asteptat si in ceea ce priveste acuzatiile de coruptie. Este esential pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care indeplinesc functii ministeriale sa se bucure de increderea publicului, de exemplu prin prezentarea demisiei atunci cand exista impotriva lor un raport ANI in materie de integritate. Cerintele constitutionale, inclusiv suspendarea din functia de ministru in cazul trimiterii in judecata, vor trebui aplicate in integralitate".

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3393 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
30 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasi, puneti mana si dativa la oparte, nu vedeti ca vine trenu ?

Ehe, ce binear fi daca trenu ar fi plin cu chineji !
Finca chinejii stie sa sa dascurcen orce situatie !
Neau dovedito cu cei peste 5000 da ani da atextare documentara !
Pai noi, daca ducem vro doo milioane da chineji, casai inlocuim peia deien + pa listele electorale, pai in doojde ani da zile noi o sajungem pa locuntai in Eoropa si asta nu numai la populatie !
Traiasca poporu chinez frate cu poporu roman !
Asa sa nea jute Xi Jinping, ca Hu Jintao nu prea mai are timp !

 

da cand s-a avatat pretenu tau, Basu, de la primarie pa presedintie

de ca n-ai sarit la fel de inalt de pe scaun, parossule?
Pe vremea aia n-avea inca par pe limba, era compatibil, n'asa?
De cand va stiu umblati cu masura dubla!

 

Despre corupție...

...nu-i așa,Baroase? Dacă nu știi,dar tu știi precis,iți spunem noi:

Unde e Flota ROmaniei !? Ăh? Prietenul și sluga ta,ăla DEMIS,a fost ministrul tranporturilor timp de 10 ani...ROmania nu mai are FLOTĂ demult...din cauza ăluia DEMIS,sluga ta de la UE...

Corupția ăluia DEMIS de 8,5 milioane de votanți...

scurt istoric
- In 1990 intreaga flota maritima a Romaniei era grupata la IEFM NAVROM: Flota de Pescuit Oceanic la Tulcea, Flota de Pescuit Fluvial la Galati;
- Flota maritima cuprindea 390 de nave, de la cargouri de 3000 de tdw pana la mineraliere de 165 000 tdw;
- Ca tonaj, flota avea in jur de 17 milioane tdw, ocupand locul 7 in lume (depasind flotele unor tari precum Franta si Germania); valoarea de piata a flotei era de 4-6 miliarde de dolari;

Viva ilustrul și onorabilul senator Voiculesco care n-a furat flota,Alro,parcul Bordei,palatul din Mihăileanu,banii de FMI.UE și bancile comerciale...ăh? Ce zici,Baroase?

Domnule, politicienii romani n-au onoare si nici

... demnitate? Credeti ca de asta a fraudat USL pe rupte la parlamentare, ca incompatibilii si acuzatii de coruptie sa se dea la o parte? Nici vorba...
Mai curand isi schimba Dunarea cursul decat sa-si dea demisia nesilit un politician roman. Parlamentarii romani stiu ca-n politica se traieste ca-n rai, fara batai de cap si grija zilei de maine, si legile sunt facute sa-i apere pe ei, asa ca pot fura linistiti.

Saracul, asta e calcat de tren, nu-l putem invia.

PSD Erie
Rank user: x5

04.02.2013, 15:33
Pozitie rezervata

Toarasi, puneti mana si dativa la oparte, nu vedeti ca vine trenu ?

Va meritati soarta!

Europa trage de un popor care nu stie decat sa slugareasca.Mai bine Romania ar fi exclusa din UE ca Ponta si Antonescu sa nu aiba ce invoca! Cand erau in opozitie promiteau un milion de locuri de munca la tineri.Acum pun biruri noi facand sa creasca numarul emigrantilor.

Eu zic sa te calmezi! Decat sa scoti propozitii relativ destepte pe

forum, ia d'acilea diazepam si melperon, ca face bine la bibilica:
http://www.youtube.com/watch?v=TGFNnpWOyq4

HO HO HO- Barroso s-a inscris in PDL.

Cine face acuzatiile ? justitia basista ? Si daca nu este adevarat isi trage "un glonte" in cap ? Barroso te-ai inscris in PDL ?

cum sa se dea astia deoparte de la ciolan.....

dimpotriva, hienele se aduna si fac front comun cand sunt atacate.Amintiti-va de securistul Ghise cat de patetic se vaicarea pe la toate tembeliziunile ca el traieste din salariul de parlamentar si ca nu mai indura situatia creata dar intrebarea este:unul ca ghise merita oare banii de parlamentar?.Ma indoiesc....

ce faci patrauleo

ai parasit canada, te-ai intors in patria mama, foarte bine, acolo e de tine...

am fost si pe acolo dar mai demult...

olimpiada, Lake Louise ...

COLCAIE Parlamentul de PDL-ARD corupti,cap de lista Udrea/Ungureanu

Este imposibil ca presedintele Comisiei Europene sa nu stie ceea ce stie si OLAF,ca DNA condus de coruptul Morar Daniel a ținut la sertar dosarele cu fraudarea fondurilor europene,dar in primul rand dosarul infractoarei din bani europeni Udrea Elena.La intalnirea din Parlamentul European a Grupului «Prietenii coeziunii» s-a dezvaluit mecanismul care dovedește că justiția ghidonată de Băsescu a mușamalizat fraudarea fondurilor europene. Catastrofa a fost produsă in Romania, și consemnată de auditurile făcute intre 2009-2011, de Autoritatea Natională pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP). Din cauza acestei agenții, condusă de PDL-iști in ultimii trei-patru ani, s-au și făcut plangeri penale, dar și tot felul de modificări legislative. In cazul autostrăzii Nădlac-Arad erau dovezi clare de ilegalității, dar avizul ANRMAP era că licitația a fost «excelentă»: «Nu știu cați lei a caștigat fiecare roman din derularea fondurile europene, cum se tot spunea retoric in ultimii trei ani, știu insă cați bani a pierdut fiecare roman, din cauza acelei doame de la ANRMAP care acum candidează la Parlament. Pe Programul POSDRU a pierdut 175 de milioane de euro, la celelalte programe aproximativ 500 de milioane de euro. Faceți o socoteală pe cap de locuitor», a precizat premierul Ponta. El a adăugat că ar vrea să vadă persoane care să răspundă penal pentru această catastrofă, dar ar dori să vadă și bani recuperați. «Acesta este lucrul pe care Romania nu l-a făcut niciodată: să recupereze bani de la cei care au comis fapte penale», a mai spus șeful executivului de la București. Să o vedem și pe asta!Recent, Băsescu, intr-un puseu de disperare electorală pe fond etilic, s-a arătat extrem de ingrijorat. Tătuca Traian, care nu doarme la Cotroceni de grija națiunii, și-a exprimat anticipat oroarea față de de cum va arăta Raportul Comisiei Europene din decembrie privind starea justiției din Romania. Uzurpatorul funcției prezidențiale vrea să ne facă să credem că raportul va arăta dezastruos din cauza lunilor de vară de la referendum, din cauza a ceea ce el și troglodiții lui politici au numit «lovitură de stat» sau «puci parlmentar»: «Ați vrut să mă demiteți, să vedeți ce urecheală zdravănă o să vă tragă prietenii mei de la Comisia Europeană!», pare să indice năduful barcagiului național, in delirul său revanșard.

I-auzi,ia! Băroase vorbește despre corupție? Haida-de!

....Baroase chiar nu știe? Noi știm precis că Baroase știe și tace malc despre corupția putredă a ăluia DEMIS care a furat Flota,Alro,parcul Bordei,palatul din Mihăileanu,banii de la FMI,UE și băncile comerciale!? Sau are și el parte...este foarte posibil...

...Tăriceanu: "Dosarele ăluia DEMIS de 7,5 milioane nu avansează pentru că el se ascunde in spatele imunitătii".

Fostul premier al Romaniei, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, marti (17 iulie 2012), la mitingul USL organizat in Piata Sfatului din Brasov, că ăla SUSPENDAT atunci, are o serie de dosare penale care nu isi pot urma cursul pentru că acesta "se ascunde in spatele imunitătii pe care i-a dat-o functia".

"Actualul presedinte suspendat are dosare penale care nu pot să isi urmeze cursul firesc in justitie pentru că, spre deosebire de toti romanii care nu au imunitate in fata justitiei, el, ca presedinte, e singurul om din Romania care se bucură de imunitate. De opt ani dosarele lui Băsescu nu pot să avanseze un pas pentru că el este "presedinte" si se ascunde in spatele imunitătii pe care i-a dat-o functia", a afirmat Tăriceanu.

De asemenea, fostul prim ministru a arătat că Romania este "mai coruptă ca niciodată" si i-a indicat drept "exponenti" ai coruptiei pe presedintele suspendat , pe fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, pe fostul premier Emil Boc si pe "acolitii lor". "Toată lumea a văzut ce inseamnă Romania fără coruptie condusă de ăla DEMIS, o Romanie in care coruptia porneste de jos si merge pană sus. La Cluj, premierul imaculat al PDL-mafia portocalie care refuza să accepte că există coruptie in Romania, avea o mană dreaptă. Si mana dreaptă apuca si băga in buzunar, mana aceasta dreaptă este astăzi la puscărie. Este viceprimarul Clujului. Atata au furat incat pană la urmă justitia nu a mai putut să inchidă ochii. (...) Justitia din Romania de astăzi este o justitie care lasă hotii liberi, care lasă pe Blejnar si ceilalti să fure, dar in schimb ne tine nouă lectii", a mai adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a arătat că ăla DEMIS de 7,5 milioane politizează justitia, vrand să controleze toate numirile.

Viva ilustrul și onorabilul profesor și senator,Voiculesco!

 

inca un sut in..dosul..usl-amist, un pas inainte

Un pas inainte al premierului care tre' sa zica saru' mana si bogaproste baroasse ca ma scapi de unii si de altii fara sa-mi patez camasa si sa tin gulerul scrobit ca sa-mi sustina la randu-i "ceafa groasa"..

 

EI SI CE DACA?! Pentru fapte de coruptie, parossule?

"Noul Guvern si-a reiterat obiectivul de a lupta impotriva coruptiei, insa in randul noilor ministri exista doua cazuri confirmate de persoane care sunt cercetate penal pentru fapte de coruptie"
De ce parossule, ca au dat Dragnea si Fenechiu trei baloane colorate la alegeri?
Pentru fapte cu adevarat criminale aveti programe de reeducare si integrare in societate, parossule. Sa-i bagati si pe cei doi dupa ce vor fi gasiti vinovati si isi vor fi executat pedeapsa dar pana atunci sa ne vedem cu bine, ca iarna-i frig si vara cald, parosule.

 

Toarasu Patraulea, mise pare mie, sau matale iesti cam suparat

Pai in loc sa va bucurati, cati castigat alegerile cu 70% avans, matale tot nemultumit iesti !
Paidaca iesti nemultumit, dece nu vrei sa vie chinejii ?
Da tot si dafinitiv !
Sa vezi matale atuncea daca mai are curaj Barosanu sa ne zica ceva !
Sa traiti !

lasa-l domnule...

asta nu stie decat sa arate cu destu...dupa ce-l baga undeva si-l linge...si apoi arata...

mi-e mila de tine,

d'aia nu vreau sa vina chinejii.
Las' ca dupa ce trec si astia doi ani, il vedem pe basu' fie deputat in PE, fie la mititica ca nu mai are imunitate si se reiau dosarele penale intrerupte in 2004, ca asa-i legea: la "perioada de gratie" se adauga cea in care basu a facut echilibristica pe sarma presedintiei

Pe la "Crucea de Piatra" ai mai fost ?

Barroso nu cunoaste Romania. Politicienii sunt si buni si rai. Vreau a Barroso sa vorbeasca si de "sfintii" din Guvernul Boc.

Patrauleo, spune drept: asa-i ca tot tu esti Jhonny Chicago?

Adevarat ca Chicago nu e prea departe de Canada, doar tu esti departe de normalitate!

nu, eu sunt Ion von Chicago

sper ca iti convine. Daca nu, pune jalba-n protap si dai la Razboiu...

Stane ce frumos esti !

Ati dezamagit poporul. Voi ce mai vreti, aveti o singura solutie, ciocul foarte mic. Hotii vostri unde sant ?

 

Sa ne mai lase Barosu

Domnu Barosu sa isi mai vada de Bruxelul lui si sa ne mai lase in pace cu cererile lui antidemocratice. Domnu Basescu va raspunde in fata justitiei, nu este nevoie sa isi dea demisia acum pentru tulburarea situatiei politice din tara, mai ales ca s-a mai linistit cu manifestarile lui dictatoriale. Si progresele in domeniul justitiei se vor remarca daca guvernul de la Brucseles nu ne mai preseaza tot timpul deoarece institutiile vizate isi vor schimba personalul dovedit partizan si aparator al puscariabililor. Nu ne indoim ca si domnu Cristi Vasilica Danilet isi va da demisia si va raspunde in fata justitiei.

 

Baroase nu e domn...

...Baroase a fost și este tovarăș...

Jose Manuel Barroso, tanărul comunist care a ajuns să conducă Europa.

Jose Manuel Barroso, acum presedinte al Comisiei Europene, si-a inceput activitatea in politică după Revolutia Portugheză din 1974, activand in Federatia marxist-leninistă a studentilor, acum aripa tanără a PCTP/MRPP (Partidul Comunist al Muncitorilor / Miscarea Reformată a Partidului Proletarilor 1974 - 1980), un partid revolutionar maoist despre care s-a speculat că ar avea legături cu actiunile teroriste.

Actualul presedinte al Comisiei Europene a devenit cunoscut prin lozinci anti-capitaliste scrise pe ziduri sau prin confiscarea mobilierului Facultătii de Drept. După cateva astfel de actiuni, tanărul Barroso a urcat rapid in ierarhia partidului maoist.

Insă peisajul politic din Portugalia s-a schimbat rapid. Extrema stangă a esuat in preluarea puterii asupra tării, iar Barroso s-a decis că ar fi mai bine să plece in străinătate, la studii.

La intoarcerea in tară, Barroso si-a schimbat total viziunea politică. El s-a raliat miscării de dreapta, PPD-PSD, unde, din nou, a reusit să se afirme, urcand pe scara ierarhică si devenind, in scurt timp, premierul Portugaliei. Ca prim-ministru, a luat cateva hotărari controversate. El a sustinut invazia Irakului din 2003, căreia majoritatea portughezilor s-au opus, si este responsabil pentru reducerea cheltuielilor publice.

Onorabilul și ilustrul senator Voiculesco se odihnește,iși face siesta...minunat..fie-i siesta netulburată de mafia portocalie...

Iuropa e plina de d'astia

fosti comunisti care si-au schimbat parul... Fostul ministru de externe al Germaniei Fischer, fostul ministru de interne al Germaniei, unii spun ca e interesant si trecutul lui Merkel...

Pe tine nu-i nevoie sa te lase Barosso, nu te mai baga singur

...in seama!
Ca daca i-ar baga in seama pe toti latraii din Barbaria,n-ar mai avea timp de nimic altceva! :-))

-

-

As adauga, si de PLAGIAT domnul Barosso ! Daca nu scrieti negru pe

alb, Ponta nu intelege! Si nici ceilalti citeva sute de "doftori" facuti in serie la Xeroxul universitar roman!

 

Perfect de acord!

Ar insemna ca justiția să acționeze rapid in a demonstra dacă acuzarea e adevărată ori inscenare.Dar
e capabilă justiția să conducă procedurile in timp de urgență?Vor fi avocații apărării cooperanți,ori piedicile vor fi la fel de agasante...
Oricum,vinovații nu ar trebui să mai apară nici la serviciile din care au plecat:profesori,doctori,
juriști,ingineri...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor